Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο: 53χρονη έπαιζε βιολί ενώ την χειρουργούσαν στο κεφάλι (βίντεο)

Απίστευτο: 53χρονη έπαιζε βιολί ενώ την χειρουργούσαν στο κεφάλι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βιολί, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο,

Viral έχει γίνει ένα συγκλονιστικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Την ώρα που οι γιατροί του King’s College χειρουργούσαν μια 53χρονη γυναίκα για την αφαίρεση όγκου στον εμπρόσθιο λοβό (πρόκειται για μία περιοχή που ελέγχει τις κινήσεις στο αριστερό χέρι), η ασθενής έπαιζε βιολί.

Το βίντεο δημοσιοποίησε η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian».

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν μία τεχνική η οποία τους επιτρέπει να βρίσκουν με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο τις ζώνες του εγκεφάλου και οι οποίες έχουν την ευθύνη για την κίνηση των χεριών.

Στόχος των γιατρών να μην επηρεαστεί από την αφαίρεση του όγκου.

Μάλιστα ο καθηγητής Νευροχειρουργικής στο King’s College, Κεϊούμαρς Ασκάν πρότεινε αρχικά να χαρτογραφηθεί ο εγκέφαλός της Ντάγκαρ Τέρνερ, στη συνέχεια να ανοίξουν το κρανίο και να την αφήσουν να παίζει βιολί κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης του όγκου.

«Για πρώτη φορά επιτρέψαμε σε ασθενή να παίζει ένα μουσικό όργανο. Κατορθώσαμε να αφαιρέσουμε το 90% του όγκου, συμπεριλαμβανομένων και των ύποπτων για επιθετική δραστηριότητα περιοχών, ενώ διατηρήθηκε η πλήρης λειτουργία του αριστερού της χεριού», δήλωσε ο καθηγητής Ασκάν.

«Πραγματοποιούμε περίπου 400 επεμβάσεις (για αφαίρεση τέτοιων όγκων) τον χρόνο, διαδικασία που προβλέπει συχνά να ξυπνάμε τους ασθενείς και να μας απαντούν σε ερωτήσεις για το λεξιλόγιό τους. Όμως για πρώτη φορά αφήσαμε κάποιον να παίζει ένα όργανο» τόνισε ακόμη ο K. Ασκάν.

Από την πλευρά της, η Ντάγκαρ Τέρνερ, που διαγνώστηκε το 2013 με όγκο στον εγκέφαλο είπε πως «η ιδέα να χάσω τη δυνατότητα να παίζω μου ράγιζε την καρδιά.

»Το βιολί είναι το πάθος μου, παίζω από 10 ετών».

Η πρωτοποριακή επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα όταν και ο όγκος είχε διαμορφωθεί πλήρως.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Σχετικά άρθρα