Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατρός ανατρέπει τα πάντα για το ξεκίνημα του κοροναϊού

Γιατρός ανατρέπει τα πάντα για το ξεκίνημα του κοροναϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Δεν είχε επισκεφθεί την αγορά της Bουχάν ο πρώτος ασθενής που διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό, υποστηρίζει γιατρός, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται ρεπορτάζ του BBC, ο πρώτος ασθενής είναι συνταξιούχος γύρω στα 70 ο οποίος ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και υπέφερε από άνοια.

Ο ασθενής που δεν έχει κατονομαστεί, διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό την 1η Δεκεμβρίου και διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την Βουχάν.

Η είδηση αυτή ανατρέπει τους ισχυρισμούς εμπειρογνωμόνων στο Πεκίνο ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού ξεκίνησε από την ανοιχτή αγορά τροφίμων και ότι ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους μέσω άγριων ζώων που πωλούνταν ως τρόφιμα.

Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί

Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός έφθασε ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης τους 2.004 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 136 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Καταγράφηκαν επίσης 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην κινεζική επικράτεια, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, γεγονός που αυξάνει σε 74.185 το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Σχετικά άρθρα