Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιο αυστηρές οι «κόκκινες» γραμμές των Βρυξελλών στη διαπραγμάτευση για το Brexit

Πιο αυστηρές οι «κόκκινες» γραμμές των Βρυξελλών στη διαπραγμάτευση για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στάση της στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για μια νέα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία σκληραίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις Βρυξέλλες να προβάλλουν αυστηρότερες αξιώσεις σε διάφορα ζητήματα, από εγγυήσεις για δικαιότερο ανταγωνισμό μέχρι την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών, όπως αναφέρεται σε προσχέδιο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

H Βρετανία αποχώρησε τον προηγούμενο μήνα από την Ε.Ε. και οι δύο πλευρές τηρούν σκληρή στάση εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική σχέση μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένου Βασιλείου.

Στόχος είναι μια συμφωνία έως τα τέλη του έτους, που θα καλύπτει ευρύ φάσμα ζητημάτων, από εμπόριο μέχρι ασφάλεια και αλιεία, αλλά και περιβαλλοντική συνεργασία.

Αξιωματούχοι των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. αναμένεται να συζητήσουν αύριο τη διαπραγματευτική εντολή σε συνάντηση στις Βρυξέλλες, προτού δοθεί η τελική έγκριση σε συμβούλιο υπουργών αργότερα εντός του μηνός.

Οι αλλαγές στην προηγούμενη έκδοση περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανονισμούς ανταγωνισμού.

«Η συνεργασία θα πρέπει να περιλαμβάνει μια φιλόδοξη, ευρέος φάσματος και ισορροπημένη οικονομική συνεργασία, και έως τώρα δεν υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για ισότιμους κανόνες του παιχνιδιού», αναφέρεται στο προσχέδιο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Σχετικά άρθρα