Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

UBS: Ο κοροναϊός θα έχει ελεγχθεί μέχρι τέλος Μαρτίου

UBS: Ο κοροναϊός θα έχει ελεγχθεί μέχρι τέλος Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UBS, Κίνα, Κοροναϊός - Κορονοϊός, Τράπεζες,

Η βασική υπόθεση παραμένει ότι ο κοροναϊός μπορεί να ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος Μαρτίου και ότι ο αρνητικός αντίκτυπος στην κινεζική οικονομία θα περιοριστεί κυρίως στο πρώτο τρίμηνο.

Αυτό αναφέρει η UBS, η οποία σχολιάζει ότι οι αγορές μετοχών εμφανίζουν έντονη μεταβλητότητα, καθώς ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωνοϊού στην επαρχία Hubei της Κίνας έφθασε τις 14.840.

Όμως, η μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων ήταν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα μιας αλλαγής στη μεθοδολογία μέτρησης και όχι στην επιτάχυνση των ποσοστών μόλυνσης, καθώς η επαρχία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί νέες μεθόδους, οι οποίες μπορούν να αποδώσουν αποτελέσματα σε λίγα μόνο λεπτά παρά τις ημέρες που χρειάζονται για την επεξεργασία αποτελεσμάτων.

Η UBS θεωρεί τη νέα προσέγγιση ως θετικό σημάδι αυξημένης διαφάνειας, που θα βοηθήσει την Κίνα να καταπολεμήσει τη μόλυνση.

Οι πρόσθετοι πόροι που αφιερώνονται στο Hubei, συμπεριλαμβανομένων των νέων και προσωρινών νοσοκομείων και χιλιάδων περισσότερων γιατρών, είναι πλέον λειτουργικοί.

Η βασική της υπόθεση παραμένει ότι ο ιός μπορεί να ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος Μαρτίου και ότι ο αρνητικός αντίκτυπος στην κινεζική οικονομία θα περιοριστεί κυρίως στο πρώτο τρίμηνο, με την ανάκαμψη να αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο.

Αναφορικά με τα εταιρικά κέρδη, η UBS αναμένει ότι η άνοδος των εταιρικών κερδών θα είναι σχετικά μέτρια και της τάξεως του 10% στην Κίνα φέτος, ενώ η βασική της υπόθεση παραμένει για διψήφια αύξηση των κερδών της Ασίας, εκτός Ιαπωνίας, και των αναδυόμενων αγορών, ξεπερνώντας τις αναπτυγμένες αγορές.

Σχετικά άρθρα