Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν έντυσε τη συριακή Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ με τουρκικές στολές

Ο Ερντογάν έντυσε τη συριακή Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ με τουρκικές στολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Είναι ξεκάθαρο τώρα ότι η Τουρκία παρέχει στην Αλ Κάιντα στη Συρία τουρκικές στολές και εξοπλισμό, γράφει ο Φαντί Άμπου Ντεέμπ στον ιστότοπο Comingeon.

Πριν μερικές ημέρες η Ρωσία κατηγόρησε την Τουρκία ότι παρέχει στις ομάδες της Αλ Κάιντα στη συριακή επαρχία της Ιντλίμπ στρατιωτικό εξοπλισμό όπως και στολές του τουρκικού στρατού.

Αλλά αυτό δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη, γράφει ο Φαντί Άμπου Ντεέμπ. Μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν ότι η Τουρκία, υπό τη διακυβέρνηση του αρχι-τζιχαντιστή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν πραγματικά εκείνη που υποστήριξε τα τζιχαντιστικά κινήματα στη Συρία από το 2011, μεταφέροντας δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες, ειδικά από τις τουρκικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας και από τη δυτική Κίνα στη Συρία.

Η Ιντλίμπ είναι σήμερα γεμάτη με δεκάδες χιλιάδες τζιχαντιστές εποίκους, πολλοί εκ των οποίων μετανάστευσαν στη Συρία με τις οικογένειές τους.

Όλα αυτά συνέβησαν υπό το βλέμμα και την υποστήριξη της ερντογανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και κρυφές ενισχύσεις από την κυβέρνηση του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει ντε φάκτο «πληρεξούσια κράτη» («proxy states») ως «ζώνες ασφαλείας» («buffer zones») μεταξύ της Τουρκίας και των υπό κυβερνητικό έλεγχο συριακών εδαφών.

Σχετικά άρθρα