Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πομπέο: Η Δύση κερδίζει! Κανείς δεν θέλει να σπουδάσει στο Καράκας ή να φτιάξει δουλειές στην Αγ. Πετρούπολη

Πομπέο: Η Δύση κερδίζει! Κανείς δεν θέλει να σπουδάσει στο Καράκας ή να φτιάξει δουλειές στην Αγ. Πετρούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Μόναχο, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, Χάικο Μάας,

Ειρωνικά σχόλια σε βάρος τόσο του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ όσο και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, αλλά ακόμη και της αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρώην υπουργού Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ επεφύλαξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη διάρκεια της ομιλίας του χθες στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Τα τελευταία χρόνια έχω δει, όλοι έχουμε δει, δημοκρατικοί ηγέτες να αμφισβητούν την προσήλωση της Αμερικής στην διατλαντική συμμαχία και τον ηγετικό ρόλο της Αμερικής στον κόσμο», ανέφερε ο κ. Πομπέο παραπέμποντας στις δηλώσεις της κυρίας Φρίλαντ, του κ. Μάας και του κ. Σταϊνμάιερ, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει.

Και οι τρεις άσκησαν κριτική στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Γερμανός πρόεδρος μάλιστα, μόλις προχθές, από το ίδιο βήμα, κατηγόρησε τον κ. Τραμπ ότι «δεν αναγνωρίζει καν την έννοια της διεθνούς κοινότητας» και εννοεί την «μεγάλη Αμερική» σε βάρος των γειτόνων και των εταίρων της, ενώ έκρινε ότι η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ κάνουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας πω τα γεγονότα.

»Αυτές οι δηλώσεις πολύ απλά δεν επηρεάζουν και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

»Είμαι ευτυχής να δηλώσω ότι ο θάνατος της διατλαντικής συμμαχίας είναι χονδροειδώς μεγαλοποιημένος.

»Η Δύση κερδίζει. Κερδίζουμε συλλογικά. Και το κάνουμε μαζί», δήλωσε ο κ. Πομπέο και πρόσθεσε ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο «τόσοι πολλοί άνθρωποι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να περάσουν την Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ελλάδα και στην Ιταλία, αλλά δεν βλέπουμε τους αδύναμους αυτού του κόσμου να ρισκάρουν τη ζωή τους προκειμένου να φθάσουν μαζικά σε χώρες όπως το Ιράν ή η Κίνα».

Γι’ αυτό ακριβώς, συνέχισε, «οι άνθρωποι θέλουν να σπουδάσουν στο Κέμπριτζ και όχι στο Καράκας.

»Θέλουν να φτιάξουν επιχειρήσεις στην Σίλικον Βάλεϊ και όχι στην Αγία Πετρούπολη…

»Μην αφήνετε να σας κοροϊδεύουν εκείνοι που σας λένε το αντίθετο».

Σχετικά άρθρα