Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδική Αραβία: Η Τουρκία υποστηρίζει τζιχαντιστές σε Συρία, Λιβύη, Σομαλία

Σαουδική Αραβία: Η Τουρκία υποστηρίζει τζιχαντιστές σε Συρία, Λιβύη, Σομαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, Ισλαμιστές, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, Αντέλ αλ Τζουμπέιρ, επιβεβαίωσε ότι το βασίλειο αντιτίθεται σε αυτό που περιέγραψε ως «τουρκική εισβολή στη Συρία και στην (τουρκική) υποστήριξη εξτρεμιστών ενόπλων σε Λιβύη και Σομαλία».

Αυτές τις πολύ σημαντικές δηλώσεις ο Αντέλ αλ Τζουμπέιρ τις έκανε σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, την Πέμπτη:

«Είμαστε αντίθετοι στην τουρκική εισβολή στη Συρία και είμαστε αντίθετοι στην τουρκική υποστήριξη ενόπλων σε Σομαλία, Συρία και Λιβύη».

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της χώρας του για τη μεταφορά ξένων μαχητών από τη Συρία στη Λιβύη, υπογραμμίζοντας ότι «θα υπάρξουν επιπτώσεις στην Ευρώπη».

Ο Αντέλ αλ Τζουμπέιρ πρόσθεσε ότι η Σαουδική Αραβία δεν υποστηρίζει κάποια πλευρά στη Λιβύη και τάχθηκε υπέρ της επίτευξης πολιτικής λύσης.

Όπως επισημαίνει το Middle East Monitor, οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας – Τουρκίας άρχισαν να χειροτερεύουν από τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και κατέρρευσαν τον περασμένο μήνα, όταν η Σαουδική Αραβία ανακοίνωση την πλήρη υποστήριξή της στην κυριαρχία της (ελληνικής) Κυπριακής Δημοκρατίας σε ολόκληρο το νησί.

Το TRIBUNE είναι της άποψης ότι οι σχέσεις χάλασαν πιο πριν, εξαιτίας της τουρκικής επιθυμίας να ηγηθεί του σουνιτικού μουσουλμανικού κόσμου και των Αράβων ως νέα οθωμανική αυτοκρατορία.

Σχετικά άρθρα