Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιουσούφ αλ Καραντάουι – Ο «εγκέφαλος» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που έχρισε τον Ερντογάν αρχηγό

Γιουσούφ αλ Καραντάουι – Ο «εγκέφαλος» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που έχρισε τον Ερντογάν αρχηγό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Γιουσούφ αλ Καραντάουι, Ισλαμιστές, Κατάρ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχρισε ηγέτη των μουσουλμάνων ο πνευματικός ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (93 ετών σήμερα) Γιουσούφ αλ Καραντάουι (Yusuf al-Qaradawi).

Ο Γιουσούφ αλ Καραντάουι γεννήθηκε στην Αίγυπτο στις 9 Σεπτεμβρίου 1926. Η έδρα του είναι εδώ και δεκαετίες στη Ντόχα του Κατάρ.

Στη μακρά ζωή του έγραψε και δημοσίευσε 120 βιβλία και παρουσίαζε θρησκευτική εκπομπή από το «Al Jazeera» με κοινό 40 με 60 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

Ο Καραντάουι έχει αποκαλύψει, σε ισλαμιστικό περιοδικό τον Οκτώβριο του 1996, ότι την πρώτη του επαφή με ισλαμιστικές ομάδες στην Τουρκία την έκανε το 1967.

Ύστερα από μυστικές συναντήσεις μαζί τους άρχισε να εξαπλώνει στην Τουρκία το δίκτυο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Τον Νοέμβριο του 2018 ο Καραντάουι, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, κατηγόρησε τη Δύση ότι συνωμοτεί ενάντια στην άνοδο της Τουρκίας.

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει συνωμοσίες από εκείνους που δεν τους αρέσει να βλέπουν αυτό το έθνος να ανεβαίνει και από τη Δύση», είχε υποστηρίξει μιλώντας στη γενική συνέλευση της Διεθνούς Ενώσεως Μουσουλμάνων Θεολόγων (IUMS) στην Κωνσταντινούπολη.

«Θα το είχαν κατορθώσει», συνέχισε, εάν ο πρόεδρος Ερντογάν δεν είχε «την υποστήριξη του Αλλάχ».

Το 2013 είχε καλέσει τον τουρκικό λαό να υποστηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ενάντια στις ξένες συνωμοσίες» και τον εξυμνούσε για την ισλαμοποίηση της Τουρκίας και τις πολιτικές του ενάντια στο Ισραήλ.

Τον Αύγουστο του 2014, πάλι με δημόσιο μήνυμα, εξέφρασε την υποστήριξή του στην εκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αξίωμα του προέδρου της Τουρκίας.

«Υποστηρίζω την ειλικρινή και ισχυρή ηγεσία του Ερντογάν και καλώ τον τουρκικό λαό να τον υποστηρίξει επίσης».

Σχετικά άρθρα