Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε την πρόσβαση στα άρθρα για την κομπίνα Αλμπαϊράκ με το «Κανάλι Ιστάνμπουλ»

Τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε την πρόσβαση στα άρθρα για την κομπίνα Αλμπαϊράκ με το «Κανάλι Ιστάνμπουλ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντινούπολη, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Τουρκία,

Ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, κατηγορείται ότι με την οικογένειά του αγόρασαν γη εκεί από όπου σχεδιάζεται να περάσει το «Κανάλι Ιστάνμπουλ», η διώρυγα που σχεδιάζει να ανοίξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη, στη χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης, για να ενώσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και καταλύοντας την ελεύθερη ναυσιπλοΐα.

Το σκάνδαλο φαίνεται να είναι μεγάλο αλλά η τουρκική Δικαιοσύνη απαγόρευσε την πρόσβαση στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που αποκάλυψαν ότι το 2012 ο Αλμπαϊράκ αγόρασε γη εκεί από όπου θα περάσει η διώρυγα.

Την κομπίνα Αλμπαϊράκ αποκάλυψε πρώτη η «Cumhuriyet» στις 20 Ιανουαρίου, που έγραψε ότι ο γαμπρός αγόρασε τη γη το 2012, ένα χρόνο μετά την πρώτη ανακοίνωση του έργου από τον πεθερό του και τότε πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολούθησαν και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, που έγραψαν για το ίδιο θέμα.

Τουρκικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε την πρόσβαση στα άρθρα, δηλαδή, τα αναρτημένα στο διαδίκτυο μπλοκαρίστηκαν και δεν είναι προσβάσιμα στους χρήστες.

Η περιοχή όπου αγοράστηκε η γη και από όπου θα περάσει η διώρυγα αρχικά ήταν χαρακτηρισμένη αγροτική και ως τέτοια, ως χωράφια, την αγόρασε ο Αλμπαϊράκ. Μετά την αγορά εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης.

Σχετικά άρθρα