Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έστειλε δεκατετράχρονο σε αποστολή αυτοκτονίας

Το Ισλαμικό Κράτος έστειλε δεκατετράχρονο σε αποστολή αυτοκτονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροδρόμιο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τάμπκα, Τζιχαντιστές,

Το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε ένα 14χρονο παιδί ως βομβιστή αυτοκτονίας σε επίθεση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα στη Συρία, το οποίο είναι το τελευταίο προπύργιο του συριακού στρατού στην περιοχή.

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί λυσσαλέα να καταλάβει το εν λόγω στρατιωτικό αεροδρόμιο τις τελευταίες ημέρες, με όλες του τις επιθέσεις να αποτυγχάνουν εξαιτίας της σθεναρής απόφασης των υπερασπιστών του να το κρατήσουν με κάθε θυσία.

Ο δεκατετράχρονος που επιλέχθηκε για φέρει εις πέρας την αποστολή αυτοκτονίας ήταν γνωστός μεταξύ των τζιχαντιστών με το όνομα Αμπού Αλά Αλ Σαφράνι (Abu Alaa’ Al-Safrani), η φωτογραφία του έχει αναρτηθεί στα συριακά Μέσα κι από εκεί την αναδημοσιεύουμε.

Το παιδί οδήγησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εναντίον του νότιου τείχους του αεροδρομίου. Ωστόσο, η ενέργειά του έγινε αντιληπτή και πριν προλάβει καν να πλησιάσει με το όχημά του ώστε να εκραγεί πάνω στα οχυρώματα, βροχή από σφαίρες Σύρων στρατιωτών τον ανατίναξαν πριν καν πλησιάσει. Ο δεκατετράχρονος βομβιστής σκοτώθηκε.

Για το παρελθόν του παιδιού δεν είναι πολλά γνωστά, ούτε πώς κατατάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Δεν είναι όμως το μοναδικό παιδί – στρατιώτης που υπηρετεί το Ισλαμικό Κράτος. Όπως σημειώνει το almasdarnews υπάρχουν πολλά παιδιά και έφηβοι που μάχονται κάτω από τη μαύρη σημαία, ειδικά μετά το κάλεσμα του χαλίφη στη νεολαία να υπερασπιστεί το Χαλιφάτο.

Σχετικά άρθρα