Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ και Τσαβούσογλου θα συναντηθούν την Κυριακή στο Μόναχο

Λαβρόφ και Τσαβούσογλου θα συναντηθούν την Κυριακή στο Μόναχο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ την Κυριακή στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, μετέδωσε σήμερα Παρασκευή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία διέρχονται σοβαρή κρίση εξαιτίας των επιχειρήσεων του συριακού στρατού στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηρίζονται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία και έχουν απελευθερώσει μεγάλο μέρος αυτής της επαρχίας, που είναι το τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών στη χώρα.

Σε δύο επιθέσεις το συριακό πυροβολικό έπληξε τουρκικά στρατεύματα στην Ιντλίμπ σκοτώνοντας οκτώ και πέντε Τούρκους στρατιώτες αντίστοιχα.

Χθες το βράδυ, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας επέκρινε τις δηλώσεις της Άγκυρας σχετικά με την Ιντλίμπ στη Συρία, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα χρησιμοποιήσει βία κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων που παραβιάζουν μια κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα