Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση Σταϊνμάγερ για κινδύνους για τη δημοκρατία

Προειδοποίηση Σταϊνμάγερ για κινδύνους για τη δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Στην ομιλία του για τον βομβαρδισμό της Δρέσδης πριν από 75 χρόνια σήμερα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ επέστησε την προσοχή για τους παραλληλισμούς του βομβαρδισμού της Δρέσδης με το σήμερα.

«Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης τον Φεβρουάριο του 1945 υπενθυμίζει την καταστροφή του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, της εθνικιστικής υπεροψίας και της περιφρόνησης των ανθρώπων, του αντισημιτισμού και του παρανοϊκού ρατσισμού.

»Μέχρι σήμερα, αυτοί οι κίνδυνοι δεν έχουν αποτραπεί. Δεν ξεχνάμε τη γερμανική ενοχή.

»Και παραδεχόμαστε την ευθύνη που παραμένει»», είπε μεταξύ άλλων ο Σταϊνμάγερ στην ομιλία του ενώπιον περίπου 1.600 συμμετεχόντων σε εκδήλωση που έγινε στο Παλάτι του Πολιτισμού της Δρέσδης.

Ο Σταϊνμάιερ επέστησε την προσοχή κατά των προσπαθειών κατάχρησης της «Ημέρας Μνήμης του Πολέμου» της Δρέσδης:

«Οι δημοκράτες θα πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους σε εκείνους που συμψηφίζουν τους νεκρούς των βομβαρδισμών της Δρέσδης με τους νεκρούς του Άουσβιτς, σε όποιον υποβαθμίζει τη γερμανική αδικία και παραποιεί τα ιστορικά γεγονότα παρά την γνώση της πραγματικότητας» πρόσθεσε όμως, ότι «και τα βάσανα των θυμάτων του βομβαρδισμού της Δρέσδης δεν πρέπει να αγνοηθούν ή να υποβαθμίζονται ως ασήμαντα.

»Περίπου 25.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η “Ημέρα Μνήμης” ισχύει για όλα τα θύματα του πολέμου».

Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 1945, βρετανικά και αμερικανικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά το κέντρο της Δρέσδης.

Σχετικά άρθρα