Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προεκλογικό ξύλο στη Σουηδία με επέμβαση της έφιππης αστυνομίας

Προεκλογικό ξύλο στη Σουηδία με επέμβαση της έφιππης αστυνομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βίντεο, Διαδηλωτές, Εκλογές, Έφιππη Αστυνομία, Μετανάστες, Νεοναζί, Σουηδία,

Πρωτοφανή επεισόδια με πολλούς τραυματίες σημειώθηκαν το Σάββατο στην πόλη Μάλμε τη Σουηδίας μεταξύ ακροδεξιών και αριστεριστών.

Η κατάσταση, που φαινόταν να ξεφεύγει από τον έλεγχο, προκάλεσε την επέμβαση της έφιππης αστυνομίας, η οποία επιχείρησε με αποφασιστικό και βίαιο τρόπο, να χωρίσει συγκεντρωμένους και αντισυγκεντρωμένους, που είχαν έρθει στα χέρια κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης της ακροδεξιάς.

Ωστόσο, εξαιτίας της έφιππης αστυνομίας που μπήκε μέσα στο πλήθος «ένας αριθμός διαδηλωτών ποδοπατήθηκε και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Μάλμε.

Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά εννέα εμπλεκόμενους. Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν οι οπαδοί και τα μέλη του Κόμματος των Σουηδών βρέθηκαν αντιμέτωποι με αριστεριστές, που τους θεωρούν ναζιστές.

Η Σουηδία είναι σε προεκλογική περίοδο, οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στις 14 Σεπτεμβρίου, και το μεταναστευτικό έχει αναγορευθεί σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα στις αντιπαραθέσεις των κομμάτων.

Αν και το ακραίο Κόμμα των Σουηδών θεωρείται αμελητέο (όπως θεωρούνταν κι εδώ η Χρυσή Αυγή πριν γιγαντωθεί εξαιτίας της κρίσης και κυρίως του μεταναστευτικού), ένα άλλο κόμμα, οι Σουηδοί Δημοκράτες, που θεωρείται “μετριοπαθές αντιμεταναστευτικό” συγκεντρώνει ένα 10% στις δημοσκοπήσεις.

Πράγματι, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, ότι η πολιτισμένη Σουηδία (θυμάστε που κι εδώ μας ανέφεραν, ως καλό παράδειγμα, “να γίνουμε Σουηδία”), θα βίωνε προεκλογική περίοδο με βία και συγκρούσεις, με την άκρα δεξιά να ισχυροποιείται εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Σχετικά άρθρα