Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νιγηρία: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε φορτηγά που μετέφεραν αμάχους, σκότωσαν και απήγαγαν γυναικόπαιδα

Νιγηρία: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε φορτηγά που μετέφεραν αμάχους, σκότωσαν και απήγαγαν γυναικόπαιδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη απήχθησαν στην βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο της Νιγηρίας, σε μια επίθεση τζιχαντιστών της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που πυρπόλησαν την Κυριακή το βράδυ φορτηγά τα οποία μετέφεραν επιβάτες, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Οι τζιχαντιστές«”σκότωσαν 30 αμάχους, τους περισσότερους από τους οποίους στο δρόμο μεταξύ Μαϊντουγκούρι και Νταματουρού και έκαψαν 18 οχήματα», ανέφερε μια ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως «αρκετές γυναίκες και παιδιά απήχθησαν».

Οι επιβάτες είχαν αποκλειστεί την Κυριακή το βράδυ κατά μήκος ενός στρατιωτικού σημείου ελέγχου, εξαιτίας μιας απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί από το στρατό στην πόλη Αούνο, πριν συμβεί η επίθεση περίπου στις 23.00 ώρα Ελλάδας, δήλωσε ο κάτοικος Μπούνου Αλί, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

Η Αούνο είναι μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 24χλμ από το Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως οι τζιχαντιστές επέβαιναν σε μηχανές και πυροβολούσαν σποραδικά.

Πυρπόλησαν πάνω από 18 οχήματα και απήγαγαν πολλούς ανθρώπους, τόνισε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας διοικητής του νιγηριανού στρατού έκανε λόγο για πολύ μικρότερο αριθμό θυμάτων, τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις ανέσυραν σήμερα 10 πτώματα.

Ο Νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχαρί καταδίκασε την επίθεση, επισημαίνοντας πως ο στρατός παραλαμβάνει επιπλέον υλικό και πληροφορίες για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψης ευθύνης της επίθεσης.

Στην βορειοανατολική Νιγηρία δρουν η Μπόκο Χαράμ όσο και μια αποσχισθείσα φράξια, το Ισλαμικό Κράτος στην Δυτική Αφρική (ISWA), και εξαπολύουν τακτικά επιθέσεις στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα