Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

SPD σε Μέρκελ: Ξεκαθάρισε τη θέση σου ως προς την ακροδεξιά

SPD σε Μέρκελ: Ξεκαθάρισε τη θέση σου ως προς την ακροδεξιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία,

Ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ κάλεσε το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα να αποσαφηνίσει γρήγορα την στάση τους απέναντι στο κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

«Ελπίζω ότι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) θα βρει γρήγορα ξεκάθαρη πορεία.

»Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη σχέση του με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

»Όποιος και αν διαδεχτεί την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ θα πρέπει να αποτρέψει τις προσπάθειες ανοίγματος προς τα δεξιά», είπε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND που θα δημοσιευτεί την Τρίτη.

«Η απόφαση της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος αξίζει τον σεβασμό.

»Υφίσταται τις συνέπειες της τρέχουσας κρίσης στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα», πρόσθεσε ο Κλινγκμπάιλ.

Ο Μάρκους Ζέντερ δεν θα είναι υποψήφιος για την καγκελαρία

Ο επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU) και πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος των συντηρητικών για την καγκελαρία.

«Στην Βαυαρία βρίσκεται η θέση μου και η άγκυρά μου, είμαι υπόλογος στους Βαυαρούς ψηφοφόρους μας», δήλωσε στη βαυαρική ραδιοφωνία.

Ο Ζέντερ ζήτησε από το αδελφό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα να μην αποφασίσει «κατά την διάρκεια του έτους αλλά νωρίτερα για το ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος», επέμεινε δε ότι το κόμμα του πρέπει να έχει λόγο κατά την διαδικασία επιλογής του.

Σχετικά άρθρα