Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ σφυροκόπησε θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς

Το Ισραήλ σφυροκόπησε θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν σήμερα το πρωί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, μετά την εκτόξευση μίας ρουκέτας εναντίον του εδάφους του Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν από την ισραηλινή αεροπορία συγκαταλέγονταν «βάσεις εκπαίδευσης και στρατιωτικές υποδομές» της Χαμάς, διευκρίνισε το επιτελείο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες στα πλήγματα.

Τη νύχτα της Κυριακής εκτοξεύθηκε μια ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του περιφερειακού συμβουλίου της Σάαρ Χανεγκέβ, βόρεια της Γάζας, η ρουκέτα έπεσε σε χωράφι.

Οι παλαιστινιακές επιθέσεις έχουν αυξηθεί αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε το σχέδιό του για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, που έγινε δεκτό με αγαλλίαση στο Ισραήλ αλλά επικρίθηκε με σφοδρότητα από τους Παλαιστινίους, που το θεωρούν μεροληπτικό.

Το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ προβλέπει ότι η Ιερουσαλήμ θα είναι ολόκληρη πρωτεύουσα του Ισραήλ οι εβραϊκοί οικισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θα προσαρτηθούν στο Ισραήλ και ότι θα εγκαθιδρυθεί ένα αποστρατιωτικοποιημένο παλαιστινιακό κράτος που θα εκτείνεται σε τμήματα της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας με πρωτεύουσα το Αμπού Ντις, χωριό έξω από την Ιερουσαλήμ, όχι το ανατολικό της τμήμα.

Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας εκτοξεύουν ρουκέτες, οβίδες και μπαλόνια με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς και εμπρηστικούς μηχανισμούς καθημερινά στην άλλη πλευρά των συνόρων αφότου παρουσιάστηκε το αμερικανικό σχέδιο την 28η Ιανουαρίου.

Σχετικά άρθρα