Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανατροπή: Δεν πέθανε ο γιατρός που προειδοποίησε για τον κοροναϊό – «Σε κρίσιμη κατάσταση»

Ανατροπή: Δεν πέθανε ο γιατρός που προειδοποίησε για τον κοροναϊό – «Σε κρίσιμη κατάσταση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο βρίσκεται ο 34χρονος γιατρός Λι Γουένλιανγκ, που είχε ενημερώσει πρώτος για την ύπαρξη του νέου κοροναϊού τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου, καθώς και κρατικά μέσα έκαναν λόγο ότι ο 34χρονος οφθαλμίατρος είχε χάσει τη μάχη με τη ζωή, ενώ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με το νοσοκομείο της Βουχάν νοσηλεύεται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, «ο γιατρός του νοσοκομείου μας Λι Γουένλιανγκ μάχεται με την πνευμονία έχοντας νοσήσει από την επιδημία του νέου κοροναϊού.

»Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τον επαναφέρουμε».

Το πρώτο Μέσο που ανέφερε για το θάνατο του ήταν οι Global Times επικαλούμενοι πληροφορίες φίλων και συναδέλφων από το νοσοκομείο.

Τελικά το ποστ διαγράφηκε λίγο αργότερα, ενώ και οι αναρτήσεις άλλων κινέζικων media διαγράφηκαν επίσης.

Ακόμα και ο ΠΟΥ ενημέρωσε το συλλυπητήριο μήνυμα του, αναφέροντας ότι «δεν γνωρίζει την ακριβή κατάσταση του γιατρού».

Ο Λι ήταν ο πρώτος που είχε ενημερώσει για τα κρούσματα του κοροναϊού στη Βουχάν.

Συγκεκριμένα ο 34χρονος οφθαλμίατρος σε μηνύματα μέσω της διάσημης εφαρμογής weChat, είχε ενημερώσει συγγενείς και φίλους ότι επτά άνθρωποι από τοπική ψαραγορά της Βουχάν είχαν διαγνωστεί με έναν ιό τύπου SARS και βρίσκονταν σε καραντίνα στο νοσοκομείο.

Σύντομα είδε τα μηνύματα σε screenshot να έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να κληθεί από την Αστυνομία, η οποία τον κατηγόρησε «διαδίδει φήμες διαδικτυακά» και για «σοβαρή διαταραχή της κοινωνικής συνοχής» και τον ανάγκασε να υπογράψει μία δήλωση ότι υπέπεσε σε «παράπτωμα» και υποσχέθηκε να μην διαπράξει περαιτέρω «κακές ενέργειες».

Σχετικά άρθρα