Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

72 Σύροι μισθοφόροι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη

72 Σύροι μισθοφόροι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Χιλιάδες τζιχαντιστές του Συριακού Εθνικού Στρατού (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), δηλαδή του πρώην Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη από την Τουρκία για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, που πολιορκείται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες λιβυκής ιστοσελίδας, Τούρκοι αξιωματούχοι των Υπηρεσιών Ασφαλείας συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο με τους φιλότουρκους οπλαρχηγούς της βόρειας Συρίας για να συζητήσουν την αποστολή ανδρών τους στη Λιβύη με αντάλλαγμα γενναίους μισθούς.

Οι Σύροι μισθοφόροι τζιχαντιστές, όπως έχει γραφτεί ευρέως, λαμβάνουν 1.500 με 2.000 δολάρια μηνιαίως για τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία στη Λιβύη, ενώ οι οπλαρχηγοί τους λαμβάνουν 3.000 δολάρια τον μήνα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου ο Ερντογάν είχε στείλει στην Τρίπολη της Λιβύης 2.400 τζιχαντιστές από τη Συρία.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο Παρατηρητήριο, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου είχαν σκοτωθεί στη Λιβύη 72 Σύροι τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα