Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία χώρα χασισοφυτεία και ο Ράμα το παίζει «δύσκολος» στην Ευρώπη

Αλβανία χώρα χασισοφυτεία και ο Ράμα το παίζει «δύσκολος» στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Έντι Ράμα, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Η Αλβανία είναι γνωστή και ως «Κολομβία της Ευρώπης». Η χώρα είναι ένας θύλακας καλλιέργειας ναρκωτικών και εγκληματικών οργανώσεων.

Η Αλβανία δεν είναι κράτος, είναι αποτυχημένο κράτος. Ότι η Ευρώπη θα ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις μαζί της είναι εξωφρενικό, όσο σκληρό κι εάν ακούγεται αυτό για τον αλβανικό λαό, είναι εξωφρενικό διότι η χώρα αυτή δεν ανταποκρίνεται πουθενά σε ό,τι θεωρούμε ευρωπαϊκό κράτος.

Η Αλβανία έχει για πρωθυπουργό έναν Έλληνα εξωμότη, τον Έντι Ράμα, έναν άνθρωπο που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα, ακόμα και μέσα στο αλβανικό κοινοβούλιο, για χρήση ναρκωτικών.

Ο Έντι Ράμα, όπως πολλοί εξωμότες Έλληνες στην ιστορία, έχει γίνει υποτελής του νεο-οθωμανισμού. Και έχει παραδώσει την Αλβανία προτεκτοράτο στο καθεστώς της Άγκυρας.

Οι Αλβανοί πεινάνε και κοιτάνε πώς να φύγουν από τη χώρα τους, που έχει καταντήσει ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης που απαγορεύει και συνθλίβει κάθε υγιές στοιχείο.

Η χώρα αυτή -κανονικά- έπρεπε να τεθεί υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία για να γίνει κανονικό κράτος, να την κυβερνάνε για μια δεκαετία δυτικοί αξιωματούχοι και πάλι θα ήταν αβέβαιο το αποτέλεσμα.

Ο Μακρόν και οι Ολλανδοί έχουν δίκιο που δεν τους θέλουν ούτε ζωγραφιστούς.

Βεβαίως έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν σημαίνει ένταξη.

Η Τουρκία, ας μην το ξεχνάμε, είναι υποψήφια για ένταξη εδώ και δύο δεκαετίες.

Ο Έντι Ράμα, αυτός ο αμετροεπής θλιβερός Βαλκάνιος πολιτευτής, έχει μεγάλο στόμα. Και υποδαυλίζει τον εθνικισμό του εξαθλιωμένου μικρού λαού του διαρκώς.

Είναι επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά δεν είναι ο μόνος σε αυτό το μικρό νεο-οθωμανικό φέουδο του οργανωμένου εγκλήματος.

Το παίζει και… δύσκολος στην Ευρώπη

«Δεν μπορούμε να σταθούμε μπροστά στην πόρτα της Ευρώπης κλαίγοντας»: είτε ανοίξει είτε όχι, η Αλβανία θα συνεχίσει τον δρόμο του κράτους δικαίου και των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο εξωφρενικός Έντι Ράμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε τον Οκτώβριο την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη βαλκανική χώρα των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς και με τη γειτονική Βόρεια Μακεδονία, έπειτα από το βέτο της Γαλλίας, συνεπικουρούμενης από την Δανία και την Ολλανδία.

Σήμερα, ο υποστηρικτές της διεύρυνσης προς τα δυτικά Βαλκάνια επιδιώκουν το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων πριν από την σύνοδο κορυφής του Μαΐου στο Ζάγκρεμπ.

«Εγώ δεν ελπίζω τίποτε», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έντι Ράμα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε μία παραχώρηση προς το Παρίσι και τις άλλες πρωτεύουσες που εναντιώνονται στην διεύρυνση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αυστηροποίηση της διαδικασίας.

Οι Βρυξέλλες θα δώσουν στην δημοσιότητα στο τέλος του Φεβρουαρίου την νέα έκθεση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στα Τίρανα και τα Σκόπια.

«Πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε», όποιες και αν είναι οι ευρωπαϊκές αποφάσεις, συνεχίζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

«Είναι ο μόνος λογικός δρόμος για το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της χώρας».

Έχει βυθίσει την αλβανική νεολαία στη μαστούρα και στην απελπισία και μιλάει για μέλλον.

Η διαδικασία της διεύρυνσης, καθώς και η μεταρρύθμιση της λειτουργίας του ευρωπαϊκού μπλοκ αποτελούν θέματα που διαφεύγουν τελείως των Τιράνων.

Ακόμη και αν «και για εμάς επίσης, είναι σημαντικό να αλλάξει η Ευρώπη».

«Αυτήν την στιγμή υποφέρει και δεν λειτουργεί όπως πρέπει, είναι ξεκάθαρο».

«Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε μέσα στην ψύχωση αυτή της αναμονής εξελίξεων» επί των οποίων δεν έχει λόγο η χώρα, συνεχίζει ο Έντι Ράμα που ηγείται της αλβανικής κυβέρνησης εδώ και επτά χρόνια.

«Το κάνουμε για μας»

Τα 27 μέλη της Ένωσης, όπου η κοινή γνώμη είναι σε ορισμένες περιπτώσεις εχθρική στην ιδέα εισδοχής φτωχών χωρών, απαιτούν από τα Τίρανα να ενισχύουν τα μέτρα αντιμετώπισης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και το κράτος δικαίου.

Μία ευρεία μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2016.

Τα εισοδήματα δικαστών και εισαγγελέων περνούν από διεξοδικό έλεγχο.

«Η Αλβανία έκανε περισσότερα από όλες τις άλλες χώρες για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», επιμένει ο Έντι Ράμα, «αλλά θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της», διότι «δεν το κάνουμε γι΄αυτούς, το κάνουμε για μας τους ίδιους».

Για να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για την σοβαρότητα των προσπαθειών της, η Αλβανία πέρασε διάταγμα για την ενίσχυση της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, που προβλέπει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν παρανόμως.

Βεβαίως οι νόμοι και τα διατάγματα ΔΕΝ σημαίνουν τίποτα εάν δεν εφαρμόζονται.

Δεν νομίζουμε, δηλαδή, ότι υπάρχει νόμος που επιτρέπει την καλλιέργεια χασίς στην Αλβανία, αυτός όμως δεν εμπόδισε την αλβανική μαφία να μετατρέψει ανενόχλητη όλη τη χώρα σε μια απέραντη χασισοφυτεία.

Μετά τον σεισμό του Νοεμβρίου, η κυβέρνηση πρότεινε στο Κοινοβούλιο την ενίσχυση της ποινικής ευθύνης στον τομέα των κατασκευών και των δημοσίων έργων.

Καθώς πλησιάζει η διάσκεψη των δωρητών που οργανώνεται στις Βρυξέλλες στις 17 Φεβρουαρίου ως συμβολή στις προσπάθειες ανοικοδόμησης, οι αλβανικές Αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να τερματίσουν την περίοδο της άναρχης αστικοποίησης, κυρίως στις παραλιακές τουριστικές περιοχές.

Διότι τις παράλιες περιοχές, ιδίως του νότου όπου ζει η ελληνική μειονότητα, το καθεστώς του Ράμα κοιτά πώς να αρπάξει τις ελληνικές περιουσίες.

Με την πρόφαση ότι είναι αυθαίρετες; Και με αυτή. Μόνο που το σχέδιο είναι γνωστό. Αρπαγή της γης και εθνοκάθαρση.

Αυτή είναι η χώρα που θέλουμε να βάλουμε στην Ευρώπη. Ένα καθεστώς που διώκει πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει σημασία να τονιστεί αυτό. Οι περισσότεροι Έλληνες της Αλβανίας εκτός από Αλβανοί υπήκοοι έχουν και την ελληνική υπηκοότητα, είναι δηλαδή Ευρωπαίοι πολίτες.

Σχετικά άρθρα