Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Δεν κάνω για μένα την αναθεώρηση του Συντάγματος

Πούτιν: Δεν κάνω για μένα την αναθεώρηση του Συντάγματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ρωσία, Συνταγματική Αναθεώρηση,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι οι προτάσεις που κατέθεσε για την Αναθεώρηση του Συντάγματος δεν αποσκοπούν στην παράταση της θητείας του αλλά στην δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος εξουσίας.

«Στην ουσία στη χώρα μας σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δήμοι δεν έχουν απευθείας σχέση με το κράτος, ενώ πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα εξουσίας, ώστε στα ανώτατα κλιμάκια αυτής της εξουσίας να έχουν την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στα κατώτερα κλιμάκια.

»Εκείνοι δε, που εργάζονται στους δήμους να έχουν σχέση με την χώρα και τα συμφέροντα της.

»Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους τομείς και για αυτόν τον λόγο έκανα αυτές τις προτάσεις όχι για να παρατείνω τις δικαιοδοσίες μου» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι η ψηφοφορία σε εθνική κλίμακα για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν πρέπει να αποτελέσουν τρόπο παράτασης των δικαιοδοσιών του προέδρου και ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες για την εκλογή του αρχηγού του κράτους.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η ψηφοφορία συνιστά ύψιστη μορφή της δημοκρατίας.

«Αυτή είναι στην ουσία η έκφραση της βούλησης των πολιτών, για αυτό και έκανα αυτές τις προτάσεις, ώστε μέσω της ύψιστης έκφρασης της βούλησης των πολιτών να ψηφισθούν οι προτάσεις αυτές για την αναθεώρηση του Συντάγματος ή να μην ψηφισθούν.

»Εάν ψηφισθούν, τότε κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι εδώ κάτι δεν πήγε καλά.

»Αυτή είναι η ανώτερη μορφή της δημοκρατίας» δήλωσε ο Πούτιν.

Σχετικά άρθρα