Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

50 Τούρκοι μισθοφόροι της SADAT «συμβουλεύουν» τους τζιχαντιστές στη Λιβύη

50 Τούρκοι μισθοφόροι της SADAT «συμβουλεύουν» τους τζιχαντιστές στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για SADAT - Εταιρεία Μισθοφόρων Ισλαμιστών Τουρκία, Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Τουρκία μετέφερε 1.200 Σύρους τζιχαντιστές, της βόρειας Συρίας, σε στρατόπεδα εκπαίδευσης κοντά στη Σμύρνη, πριν τους μεταφέρει αεροπορικώς στη Λιβύη για να εμπλακούν στις συγκρούσεις εκεί, μετέδωσε τη Δευτέρα το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (FAN) που συνδέεται με το Κρεμλίνο.

Η ρωσική ιστοσελίδα αναφέρεται στην πρώτη μεταφορά έως τις 24 Δεκεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή οι μισθοφόροι που έχει στείλει η Τουρκία στη Λιβύη είναι πολύ μεγαλύτερος αριθμός.

Οι τζιχαντιστές πέταξαν με λιβυκή αεροπορική εταιρεία στην πόλη της Μισράτα όπου εκεί εντάχθηκαν στις δυνάμεις της υποστηριζόμενης από την Τουρκία Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και στον πόλεμο ενάντια στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

Η ίδια ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα γράφει ότι το Κατάρ βοήθησε χρηματικά στη μεταφορά των Σύρων τζιχαντιστών, οι οποίοι μεταδίδεται ότι πληρώνονται 2.000 δολάρια μηνιαίως για να συμμετάσχουν στον πόλεμο.

Εκτός από τους Σύρους τζιχαντιστές, στη Λιβύη βρίσκονται και 50 εκπαιδευτές – σύμβουλοι της SADAT, της τουρκικής ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας και άμυνας (σ.σ. μισθοφορικός στρατός), που συνδέεται στενά με την τουρκική κυβέρνηση και επιχειρούν στο πλευρό 20 τακτικών Τούρκων στρατιωτικών συμβούλων.

Σχετικά άρθρα