Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόξενος της Λιβύης στην Τυνησία καταγγέλλει ότι τον επικήρυξε με 2 εκ. δηνάρια η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Ο πρόξενος της Λιβύης στην Τυνησία καταγγέλλει ότι τον επικήρυξε με 2 εκ. δηνάρια η Μουσουλμανική Αδελφότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Διπλωματικό Σώμα, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τυνησία, Φατί Μπασάγκα,

Ο πρώην πρόξενος της Λιβύης στην Τυνησία, Μουχάμεντ Σαεμπάν, κατήγγειλε ότι κινδυνεύει η ζωή του από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το ισλαμικό καθεστώς της Τρίπολης.

Ο Λίβυος διπλωμάτης ανέφερε ως υπεύθυνους των διώξεων που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα τον υπουργό Εσωτερικών της Τρίπολης, Φαθί Μπασάγκα και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στην Τρίπολη, Σαντίκ αλ Καμπίρ, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε «ντε φάκτο κυβερνήτη της Λιβύης».

Με ανάρτησή του σήμερα Κυριακή στο Facebook, ο Μουχάμεντ Σαεμπάν υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από την Πρεσβεία της Λιβύης στην Τυνησία στα μέσα Ιανουαρίου ύστερα από πιέσεις που δέχθηκε από «πολιτικές παρατάξεις που ελέγχουν το πολιτικό σκηνικό στη Λιβύη», εξαιτίας επικριτικών δηλώσεών του για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και του ελέγχου που αυτή ασκεί σε ζωτικούς κρατικούς θεσμούς της Λιβύης, όπως και επειδή άσκησε κριτική στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει συμπεριλάβει το όνομά του σε λίστες παρακολούθησης στις περιοχές της Λιβύης που ελέγχουν οι δυνάμεις της Τρίπολης, τονίζοντας ότι πληροφορήθηκε από πηγές των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών ότι θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του εάν επιστρέψει στην πρωτεύουσα, καθώς η Μουσουλμανική Αδελφότητα τον έχει επικηρύξει με το ποσό των 2 εκ. λιβυκών δηναρίων.

Σχετικά άρθρα