Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός: 43.000 εργάτες σε καραντίνα σε τεράστιο κινεζικό εργοστάσιο στην Ινδονησία

Κοροναϊός: 43.000 εργάτες σε καραντίνα σε τεράστιο κινεζικό εργοστάσιο στην Ινδονησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδονησία, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Περισσότεροι από 40.000 εργάτες σε ένα τεράστιο κινεζικό βιομηχανικό πάρκο στην Ινδονησία έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 213 άνθρωποι στην Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η εταιρεία.

Ο όμιλος PT Indonesia Morowali Industrial Park θέτει από το Σαββατοκύριακο σε καραντίνα τους εργάτες στις εγκαταστάσεις εξόρυξης νικελίου και στα εργοστάσιά της ανοξείδωτου χάλυβα στο νησί Σουλαουέσι, συνολικά 43.000 ανθρώπους, απαγορεύοντάς τους να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το βιομηχανικό πάρκο χωρίς γραπτή άδεια.

Από τους περίπου 5.000 Κινέζους που εργάζονται εκεί «εντοπίσαμε και εξετάσαμε όσους κατάγονται από τη Βουχάν», την κινεζική πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊού, δήλωσε ο Ντέντι Κουρνιαουάν εκπρόσωπος του ομίλου.

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα του ιού, όμως ο όμιλος έχει τοποθετήσει θερμικές κάμερες στις εισόδους των κτιρίων και έχει απαγορεύσει την είσοδο στο βιομηχανικό πάρκο σε όσους δεν έχουν εργασία.

Οι εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε περίπου 20.000 στρέμματα, ελέγχονται από την κινεζική εταιρεία Shanfhai Decetn Investment Group.

Στην Ινδονησία δεν έχουν καταγραφεί ακόμη κρούσματα του νέου κοροναϊού, αν και μεγάλος αριθμός τουριστών και εργατών από την Κίνα περνούν από τη χώρα.

Εξάλλου οι Αρχές της χώρας προετοιμάζονται να απομακρύνουν περίπου 240 πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο στην Κίνα της επιδημίας.

Σχετικά άρθρα