Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευθανασία: Εκατοντάδες πάνε στην Ελβετία για να πεθάνουν!

Ευθανασία: Εκατοντάδες πάνε στην Ελβετία για να πεθάνουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Dignidas, Journal of Medical Ethics, Αυτοκτονία, Ελβετία, Ευθανασία, Ζυρίχη, Τουρισμός, Υποβοηθούμενη Αυτοκτονία,

Ευθανασία: Έναν ασυνήθιστο τύπο τουρισμού φαίνεται πως έχει αναπτύξει η Ελβετία τα τελευταία χρόνια, με τα νούμερα να αυξάνονται σημαντικά από το 2009 μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of Medical Ethics ο νόμος που επιτρέπει την ευθανασία, γνωστή και ως υποβοηθούμενη αυτοκτονία έχει συμβάλλει στην τεράστια αύξηση των ανθρώπων που επιλέγουν ως προορισμό τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης για να… πεθάνουν. Τα περισσότερα περιστατικά συναντώνται στη Ζυρίχη, όπου έχει την έδρα της και η μεγαλύτερη ΜΚΟ που ασχολείται με το ζήτημα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, Dignidas (αξιοπρέπεια).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίμαχης έρευνας, 611 άνθρωποι από 31 χώρες υπεβλήθησαν σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία από το 2008 ως και το 2012. Από το 2009 ωστόσο, ο αριθμός των ξένων που επισκέπτονται… χωρίς επιστροφή την Ελβετία αυξάνεται σταθερά για να φτάσει το 2012 τους 172.

Σχεδόν οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες, όπως Πάρκινσον και καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Περίπου το 60% από τους 611 ήταν γυναίκες. Οι περισσότεροι που καταφεύγουν στη σιγουριά του ελβετικού νομοθετικού πλαισίου για ένα προεπιλεγμένο τέλος στη ζωή τους προέρχονται από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ 21 άτομα έκαναν το υπερατλαντικό ταξίδι από τις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα