Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNN: Φόβοι ότι το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπήσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ

CNN: Φόβοι ότι το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπήσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNN, ISIL, ISIS, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CNN Μπράιαν Τοντ, “περισσότεροι από 400 Βρετανοί πολίτες υπηρετούν μόνο στο Ισλαμικό Κράτος“, όπως είπε σε ανταπόκρισή του την Πέμπτη.

“Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είπε στο CNN ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη θα αποπειραθούν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε πρεσβείες των ΗΠΑ κι άλλους αμερικανικούς στόχους”. Ο αξιωματούχος είπε ότι ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτοί οι τρομοκράτες θα πράξουν κατόπιν εντολής του Ισλαμικού Κράτους ή θα δράσουν αυτοβούλως.

Ο Μπράιαν Τοντ στο ρεπορτάζ του ανέφερε ακόμα ότι “μια χούφτα Αμερικανών υπηρετούν στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών είναι μεγάλος, με εκατοντάδες Βρετανούς, Γάλλους, Γερμανούς πολίτες να πολεμάνε υπό τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το που βρίσκονται οι εν ύπνω πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το πρώην αξιωματούχο της CIA και πλέον αναλυτή σε θέματα εθνικής ασφαλείας στο CNN Μπομπ Μπάερ να μεταδίδει ότι, “…μου είπαν δίχως καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους εν ύπνω μέσα στις ΗΠΑ” και σύμφωνα με δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ που μίλησαν μαζί του “υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν ευρωπαϊκά διαβατήρια και θα μπορούσαν άνετα να βρεθούν στις ΗΠΑ για να πράξουν επιθέσεις”.

Επίσης, αξιωματούχοι των ΗΠΑ παραδέχονται ότι μια χούφτα Αμερικανών υπηρετούν στο Ισλαμικό Κράτος, εξάλλου υπάρχει και επίσημη παραδοχή για τρεις Αμερικανούς πολίτες που κατατάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος πέρσι.

Σχετικά άρθρα