Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία υπόσχεται τουρκικές υπηκοότητες στις οικογένειες των τζιχαντιστών που θα σκοτωθούν στη Λιβύη

Η Τουρκία υπόσχεται τουρκικές υπηκοότητες στις οικογένειες των τζιχαντιστών που θα σκοτωθούν στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Τρίπολη,

Η δημοσιογράφος Λίντσεϊ Σνελ υποστηρίζει, με ανάρτησή της στο Twitter, ότι ένας Σύρος μισθοφόρος, που βρίσκεται στην Τρίπολη της Λιβύης, της είπε πως η Τουρκία υποσχέθηκε ότι θα παραχωρήσει τουρκικές υπηκοότητες, ως πολεμική αποζημίωση, στα μέλη των οικογενειών εκείνων των Σύρων μισθοφόρων που θα σκοτωθούν στη Λιβύη.

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα ήταν ότι η Τουρκία υπόσχεται μηνιαίο μισθό από 1.500 έως 2.000 δολάρια στους Σύρους μισθοφόρους και τουρκική υπηκοότητα μετά από τη συμπλήρωση ορισμένης θητείας.

Επίσης, σε περίπτωση που σκοτωθούν, η Τουρκία υπόσχεται αποζημίωση 50.000 δολάρια στις οικογένειές τους, ενώ εάν υποστούν ανήκεστο τραυματισμό το ποσό της αποζημίωσης είναι 35.000 δολάρια.

Η παραχώρηση τουρκικών υπηκοοτήτων σε ολόκληρη την οικογένεια είναι νέο στοιχείο.

Παράλληλα, λογαριασμός που πρόσκειται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) ανάρτησε τη φωτογραφία ενός Σύρου τζιχαντιστή που σκοτώθηκε στη Λιβύη με το ακόλουθο σχόλιο:

«Αχμάντ Χαϊθάμ αλ Σαφράνι από την Τζαρτζανάζ, νότια Ιντλίμπ, σκοτώθηκε πολεμώντας στη Λιβύη με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μόλις τέσσερις ημέρες αφού έφτασε στη Λιβύη.

»Ήταν μαχητής στις γραμμές της Λίουα Σουλεϊμάν Σαχ (γνωστής ως Αμσχάτ), μιας υποστηρίζομενης από την Τουρκία φατρίας.

»Δεν έλαβε ποτέ για να ξοδέψει τα 2.000 δολάρια».

Σχετικά άρθρα