Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν στην Αλγερία – Απτόητος επιμένει στον αποσταθεροποιητικό του ρόλο

Ο Ερντογάν στην Αλγερία – Απτόητος επιμένει στον αποσταθεροποιητικό του ρόλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλγερία, Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε την Κυριακή στην Αλγερία, για μια επίσκεψη 48 ωρών στην πρωτεύουσα Αλγέρι, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες μεταξύ άλλων για το θέμα της Λιβύης, μια κρίση στην οποία η Αλγερία θέλει να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή.

Η οικονομική συνεργασία θα βρεθεί επίσης στην ατζέντα του ταξιδιού του Ερντογάν, ο οποίος συνοδεύεται από μια πολυμελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

Η Τουρκία είναι ο πρώτος ξένος επενδυτής στην Αλγερία.

Τον Ερντογάν υποδέχθηκε ο Αλγερινός ομόλογός του, Αμπντελματζίντ Τεμπούν.

Οι δύο ηγέτες θα «επικεντρωθούν» κυρίως «σε διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» μετέδωσε το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος του Ερντογάν στο Αλγέρι, πρώτο σταθμό στην αφρικανική περιοδεία του, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

«Θα οργανώσουμε ένα οικονομικό φόρουμ στην Αλγερία, όπου καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών» δήλωσε πριν από την αναχώρησή του ο Τούρκος πρόεδρος, από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

«Θα συζητήσουμε, επίσης, τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, ιδίως στη Λιβύη» συμπλήρωσε.

Ερντογάν και Τεμπούν είχαν ήδη συναντηθεί την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου για τη λιβυκή κρίση.

Στην Αλγερία, όπως και στη Λιβύη, υπάρχει πολυπληθείς οθωμανική μειονότητα, κατάλοιπο της οθωμανικής κατοχής (1515–1830) στη χώρα.

Ο οθωμανικής καταγωγής πληθυσμός στην Αλγερία υπολογίζεται μεταξύ του 5% και 25% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Μεγάλο μέρος αυτού του πληθυσμού είναι μιγάδες, δηλαδή απόγονοι μικτών γάμων Οθωμανών εποίκων με γυναίκες Αράβισσες ή Βερβέρες.

Σχετικά άρθρα