Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αναστασιάδης ζητά μεσολάβηση Μέρκελ σε Ερντογάν για τις γεωτρήσεις

Ο Αναστασιάδης ζητά μεσολάβηση Μέρκελ σε Ερντογάν για τις γεωτρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Τη μεσολάβηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα θέματα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, ζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης «σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο κ. Μέρκελ, ενόψει της επίσκεψής της στην Τουρκία», ζήτησε όπως διαβιβάσει μήνυμα προς τον Πρόεδρο Ερντογάν για άμεσο τερματισμό των παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι έρευνες για φυσικό αέριο από την Τουρκία στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, έχουν προκαλέσει σοβαρές εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Το τηλεγράφημα αναφέρεται ακόμη σε κυπριακά δημοσιεύματα σχετικά με τις πρόσφατες κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Γιαβούζ».

Σχετικά άρθρα