Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε καραντίνα 11 εκ. Κινέζοι στην πόλη Βουχάν για να μην εξαπλωθεί ο κοροναϊός

Σε καραντίνα 11 εκ. Κινέζοι στην πόλη Βουχάν για να μην εξαπλωθεί ο κοροναϊός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Πανικός επικρατεί στην πόλη Βουχάν, καθώς στην πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στην κεντρική Κίνα, έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου και εξόδου, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ο οποίος προσβάλει τους πνεύμονες.

Την Πέμπτη, οι Αρχές απαγόρευσαν όλες τις μεταφορικές συνδέσεις, αναστέλλοντας τα δρομολόγια των λεωφορείων, του υπόγειου σιδηρόδρομου και των πλοίων, καθώς επίσης κλείνοντας αεροδρόμια.

Σε αποκλεισμό προχώρησαν και οι Αρχές της γειτονικής πόλης Χουάνγκανγκ, μία περίοδο που οι Κινέζοι ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για τις γιορτές του Νέου Σεληνιακού Έτους.

Ο ιός έχει εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις της Κίνας, καθώς και σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 600 κρούσματα και 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αφότου μολύνθηκαν από τον ιό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποφασίσει σήμερα εάν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα.

Στη Βουχάν, τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, όπως και οι τοπικές αγορές, καθώς οι κάτοικοι αποθηκεύουν προμήθειες και απομονώνονται στα σπίτια τους.

Ουρές σχηματίζονταν σήμερα μπροστά από τα βενζινάδικα, ενώ σε πολλά είχαν τελειώσει τα καύσιμα.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι μάσκες προσώπου έχουν πλέον εξαντληθεί από τα φαρμακεία.

Ο ιός, γνωστός ως 2019-nCoV, εκτιμάται ότι είναι ένα νέο στέλεχος κοροναϊού που δεν έχει προηγουμένως εντοπιστεί στον άνθρωπο.

Πιστεύεται ότι προήλθε από μολυσμένα ζώα σε αγορά θαλασσινών και άγριων ζώων στη Βουχάν.

Στα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνονται αναπνευστικά προβλήματα, πυρετός, βήχας, δύσπνοια και δυσκολία στην αναπνοή.

Σχετικά άρθρα