Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν μεγάλος χαμένος της Διάσκεψης για τη Λιβύη – Έφυγε νωρίτερα νευριασμένος

Ο Ερντογάν μεγάλος χαμένος της Διάσκεψης για τη Λιβύη – Έφυγε νωρίτερα νευριασμένος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο μεγάλος χαμένος της Διάσκεψης της 19ης Ιανουαρίου στο Βερολίνο για τη Λιβύη, γράφει η τουρκική αντικαθεστωτική ιστοσελίδα «Turkish Minute», επικαλούμενη ανάλυση του βετεράνου Τούρκου δημοσιογράφου Τζενγίζ Τζαντάρ (Cengiz Çandar) που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην ιστοσελίδα «Al-Monitor».

«Η καλύτερη πηγή μου για το τι συνέβη στις 19 Ιουλίου στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη είναι η με επιρροή μοσχοβίτικη εφημερίδα “Moskovsky Komsomolets”, και εάν η ανάλυσή της είναι ακριβής, ο μεγαλύτερος χαμένος της συνάντησης ήταν ο Ερντογάν», γράφει ο 72χρονος Τούρκος δημοσιογράφος, συγγραφέας και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης, τίτλος της «Moskovsky Komsomolets» έγραφε ότι ο Ερντογάν έφυγε φρικαρισμένος από τη Διάσκεψη.

«Ως αποτέλεσμα, ο Ερντογάν φρίκαρε και έφυγε από τη Διάσκεψη νωρίτερα από το προγραμματισμένο».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, επικαλούμενος το ρωσικό δημοσίευμα, γράφει ότι Γερμανία και Τουρκία συντάχθηκαν με την ισλαμική κυβέρνηση του Σαράτζ, ενώ Πούτιν, Γαλλία, Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τον Χαφτάρ.

Η Ελλάδα, προσθέτει, που δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο, μπορεί να προστεθεί σε αυτόν τον άξονα.

Η εφημερίδα έγραψε: «Όπως αποδείχτηκε, ο Τούρκος ηγέτης έφυγε από τη Διάσκεψη νωρίτερα, όταν έγινε ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις του για ένοπλη παρέμβαση στη λιβυκή σύγκρουση δεν βρήκε υποστήριξη από τους άλλους συμμετέχοντες».

Το ίδιο ρωσικό δημοσίευμα υποστήριξε ότι στο αεροδρόμιο «Ο πρόεδρος της Τουρκίας έδειχνε νευρικός και κακόκεφος».

Σχετικά άρθρα