Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άφωνοι όλοι! Ο Τραμπ δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ συριακού και ιρακινού Κουρδιστάν (βίντεο)

Άφωνοι όλοι! Ο Τραμπ δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ συριακού και ιρακινού Κουρδιστάν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νετσιρβάν Μπαρζανί, Νταβός, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Άφωνοι έμειναν οι διπλωματικοί συντάκτες και οι ανταποκριτές όταν συνειδητοποίησαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ συριακού Κουρδιστάν (Ροζάβα) και της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσιρβάν Μπαρζανί.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο βίντεο που ακολουθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται στο Κουρδιστάν και στη «ζώνη ασφαλείας» και σε μια σειρά από άλλα, που δεν αφορούν το ιρακινό Κουρδιστάν αλλά το συριακό Κουρδιστάν.

Είναι εμφανές ότι έχει την εντύπωση πως τα… κατορθώματά του στη βόρεια Συρία, που έδωσε πράσινο φως στον Ερντογάν να εισβάλει αλλά… «κράτησα το πετρέλαιο», είναι της αρμοδιότητας του ηγέτη του ιρακινού Κουρδιστάν, διότι αγνοεί -είναι εντυπωσιακό- πως πρόκειται για άλλες χώρες.

Διαφορετική χώρα η Συρία από το Ιράκ, να του το εξηγήσει κάποιος.

Άλλη επικράτεια το ιρακινό Κουρδιστάν, αναγνωρισμένη ημιαυτόνομη περιοχή του Ιράκ, όπου πλειοψηφεί το δεξιό κόμμα των Μπαρζανί και άλλη περιοχή τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που είναι σοσιαλιστές και αμεσοδημοκράτες.

Προσέξτε τώρα το τραγικά επικίνδυνο. Σε αυτόν τον άνθρωπο τηλεφωνεί κάθε λίγο και λιγάκι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον «ζυμώνει» για τα θέματα της περιοχής μας, όταν πρόκειται για έναν εντελώς ανίδεο.

Δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ένα Κουρδιστάν από το άλλο αλλά δίνει «πράσινο φως» για εισβολές.

Στοίχημα ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει το Αιγαίο από το Ιόνιο, το Νότιο Κρητικό, το Λύκιο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πρέπει οπωσδήποτε να μεριμνήσουμε να του δείξουμε χάρτες. Η άγνοιά του εξυπηρετεί μόνο τον Ερντογάν.

Υ.Γ.: Στο βίντεο θα δείτε επίσης τον «πονηρό» Μπαρζανί να μην αποσαφηνίζει ότι είναι ηγέτης άλλου Κουρδιστάν. Αφήνει τον Τραμπ να νομίζει ότι κάνει κουμάντο σε όσα συμβαίνουν στη Συρία και τον ευχαριστεί κιόλας. Ο Τραμπ τώρα νομίζει ότι οι Κούρδοι τον ευχαριστούν που έδωσε πράσινο φως στον Ερντογάν να εισβάλει. Χάος.

Σχετικά άρθρα