Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έγδυσαν» τον βασιλιά του Μαρόκου – Πήραν ρολόγια και κοσμήματα εκατομμυρίων

«Έγδυσαν» τον βασιλιά του Μαρόκου – Πήραν ρολόγια και κοσμήματα εκατομμυρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ΄ του Μαρόκου, Μαρόκο,

Τουλάχιστον 25 άτομα δικάζονται ως εμπλεκόμενοι στην κλοπή που έγινε στο παλάτι του βασιλιά του Μαρόκου, που βρίσκεται στο Μαρακές.

Η κλοπή, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ είναι άγνωστο το πότε διαπράχθηκε ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι κατηγορούμενοι ήταν μέλη συμμορίας.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται και μία πρώην εργαζόμενη του παλατιού, ένας αξιωματικός, καθώς πολλοί κοσμηματοπώλες.

Η λεία τους ήταν κοσμήματα και ρολόγια τα οποία είναι ανεκτίμητης αξίας.

Ο Μοχάμεντ είναι ο 5ος πλουσιότερος στην Αφρική

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ έχει μια μεγάλη συλλογή ρολογιών, από τα οποία το πιο «διάσημο» είναι ένα μοναδικό ελβετικό Patek Philippe, με 893 διαμάντια, η αξία του οποίου εκτιμά στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2018, μια φωτογραφία του βασιλιά που το φορούσε είχε προκαλέσει οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μια χώρα που μαστίζεται από οικονομικές ανισότητες.

Είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνδρας της Αφρικής και διαθέτει 12 παλάτια, ένα κάστρο στη Γαλλία, 600 αυτοκίνητα και 2 ιδιωτικά αεροπλάνα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Μοχάμεντ ΣΤ’, ένας από τους τελευταίους απόλυτους μονάρχες στον κόσμο, πέρυσι συμπλήρωσε 20 χρόνια βασιλείας, που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα σε μια ασταθή περιοχή.

Παρόλα αυτά, ενισχύεται η δυσαρέσκεια για την οικονομική στασιμότητα και τον αντίκτυπό της στους νέους, προκαλώντας επικρίσεις για τον άνδρα που κάθισε στον θρόνο με τις προσδοκίες ότι θα γίνει «βασιλιάς των φτωχών».

Σχετικά άρθρα