Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: «Ο Χαφτάρ μοναδικό εμπόδιο στην ειρήνη» – «Η Ρωσία είδε το κενό στη Λιβύη και το κάλυψε»

Τσαβούσογλου: «Ο Χαφτάρ μοναδικό εμπόδιο στην ειρήνη» – «Η Ρωσία είδε το κενό στη Λιβύη και το κάλυψε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρωσία, Τουρκία, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, Χαλίφα Χαφτάρ,

Ο Χαλίφα Χαφτάρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, είναι το «μοναδικό εμπόδιο» για την εφαρμογή ειρηνευτικής διαδικασίας στην Λιβύη, δήλωσε σήμερα Τετάρτη στο Νταβός ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ορισμένες πλευρές, όπως εμείς, δεν υποστήριξαν παρά τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

»Δυστυχώς, η Γαλλία και άλλοι Ευρωπαίοι υποστήριξαν τον Χαφτάρ.

»Και δυστυχώς ο Χαφτάρ δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Εξαρτάται από τον Χαφτάρ. Ο Σαράτζ έχει ήδη δηλώσει την δέσμευσή του και επίσης υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν για εκεχειρία στη Μόσχα.

»Η πλευρά Σαράτζ έχει δεσμευθεί και δεν ήταν για εμάς δύσκολο να τον πείσουμε.

»Αλλά ο Χαφτάρ, δεν έχει δεσμευθεί ακόμη, άρα εξαρτάται από αυτόν», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους.

Υπερασπιζόμενος τη συνεργασία ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα στο ζήτημα της Λιβύης, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Ρωσία έγινε «παράγοντας» στη Λιβύη όπως έγινε στη Συρία όπου «κάλυψε ένα κενό» επεμβαίνοντας στη χώρα το 2015.

«Πώς μπήκε η Ρωσία στην Συρία; Ακόμη και όταν το συριακό καθεστώς ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή κάνοντας χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ, ο συνασπισμός και η Δύση δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε.

»Η Ρωσία είδε το κενό και το κάλυψε».

«Το προσωπικό μας (στη Λιβύη) βρίσκεται εκεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, τίποτε άλλο.

»Δεν έχουμε ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην Λιβύη», διαβεβαίωσε ο Τσαβούσογλου, που έχει στείλει 2.000 τζιχαντιστές μέχρι στιγμής στη Λιβύη στο πλευρό του Σαράτζ.

Σχετικά άρθρα