Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Τουρκία κάνει πλύση εγκεφάλου σε νεαρούς Σύρους και τους στέλνει να πεθάνουν στη Λιβύη»

«Η Τουρκία κάνει πλύση εγκεφάλου σε νεαρούς Σύρους και τους στέλνει να πεθάνουν στη Λιβύη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κόμμα «Μέλλον της Συρίας» (Κούρδοι), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λιβύη, Μισθοφόροι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η νεολαία του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, πολιτικό σκέλος των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), καταγγέλλει τις προσπάθειες της Τουρκίας να στρατολογήσει νέους Σύρους ως μισθοφόρους με σκοπό να τους θυσιάσει στα πεδία των μαχών για χάρη της πολιτικής της, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Την ανακοίνωση ανέγνωσε δημόσια ο Μουχάμαντ αλ Νταχάμ, εκπρόσωπος του κόμματος «Μέλλον της Συρίας», μπροστά στο Κέντρο της Επαναστατικής Νεολαίας στην πόλη Τελ Χαμίς.

«Υπό το πρίσμα των παραβιάσεων που διαπράττονται από το τουρκικό κράτος και τη διεθνή σιωπή αναφορικά με αυτές τις παραβιάσεις, ενσωματώνοντας σε απευθείας κατοχή τις (πόλεις) Ρας Αλ Αΐν και Τελ Αμπιάντ (σ.σ. επιχείριση «Πηγή Ειρήνης»), πραγματοποιώντας σφαγές, λεηλασίες και ληστρικές επιδρομές από τον λεγόμενο (Συριακό) Εθνικό Στρατό υπό το τουρκικό φασιστικό κράτος που εξάγει τρομοκρατία και βασίζεται σήμερα στη στρατολόγηση της συριακής νεολαίας», αναφέρεται στην εισαγωγή, για να τονιστεί στη συνέχεια ότι το τουρκικό καθεστώς έχει κάνει πλύση εγκεφάλου σε πολλούς νέους, που τους προορίζει για αποδιοπομπαίους τράγους της πολιτικής του.

Σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Τουρκία στέλνει μισθοφόρους του Συριακού Εθνικού Στρατού (σ.σ. συμμαχία φιλοτουρκικών ισλαμιστικών και τουρκμενικών ενόπλων οργανώσεων) να πάρουν μέρος στον πόλεμο στη Λιβύη για χάρη της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης, δελεάζοντας τους ενόπλους με την απόδοση τουρκικής υπηκοότητας και χρήματα για να πολεμήσουν.

Η Τουρκία κάνει πλύση εγκεφάλου στα μυαλά νεαρών ανθρώπων και ενσωματώνει ότι έχει απομείνει από την Αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος επίσημα και τους μετατρέπει σε δυνάμεις που βοηθούν και υποστηρίζουν τα τρομοκρατικά της συμφέροντα στην περιοχή.

Η Τουρκία προσπαθεί να αντιγράψει και να εφαρμόσει στη Λιβύη ό,τι έκανε τα τελευταία χρόνια στη Συρία.

Στρατολόγησε η Τουρκία χιλιάδες μισθοφόρους και αυτοί είναι οι «μπροστινοί» του φασιστικού τουρκικού κράτους για να επιτύχει τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αφού πέτυχαν μέρος των στόχων του τουρκικού φασισμού στη Συρία, τώρα η Τουρκία τους στέλνει στη Λιβύη να κάνουν ό,τι έκαναν στη Συρία, να μετατρέψουν τη Λιβύη σε πεδίο τρομοκρατικών δράσεων και παράλληλα να ξεφορτωθεί έναν αριθμό μισθοφόρων από τη Συρία, μιας και έχει συνάψει μια σειρά από συμφωνίες να εκκενώσει τη Συρία από τις φανατικές ένοπλες οργανώσεις της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση καλεί τη συριακή νεολαία να αντισταθεί στις τουρκικές πολιτικές που στοχεύουν να μετατρέψουν τους νέους ανθρώπους σε υπάκουους πράκτορες της Τουρκίας, που θα εργάζονται αποκλειστικά για τις φιλοδοξίες των σύγχρονων Οθωμανών.

Καλεί σε υποστήριξη του λιβυκού λαού για την απελευθέρωση της πατρίδας του από τους μισθοφόρους που στέλνει η Τουρκία στη Λιβύη.

Η ανακοίνωση καλεί ακόμα τη λιβυκή νεολαία, να μην επιτρέψει η πατρίδα της να μετατραπεί σε αρένα των τρομοκρατικών πολιτικών του Ερντογάν, που πλήττουν την ασφάλεια και την ελευθερία του λαού.

Σχετικά άρθρα