Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόμπανι: «Η Τουρκία εξάγει τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο»

Κόμπανι: «Η Τουρκία εξάγει τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Αυτόνομη Διοίκηση ανατολικά του Ευφράτη και στη Βόρεια Συρία, που ο στρατός της είναι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κάλεσε με ανακοίνωσή της τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην Τουρκία, που εξάγει τρομοκράτες σε όλα τα μέρη του κόσμου με στόχο να επιτύχει την Οθωμανική Αυτοκρατορίας τη, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Το κάλεσμα – ανακοίνωση εκδόθηκε καθώς συμπληρώθηκαν δύο έτη από την τουρκική εισβολή στο κουρδικό καντόνι της ΕφρίνΑφρίν) στη βορειοδυτική Συρία, με την ονομασία επιχείριση «Κλάδος Ελαίας».

Την ανακοίνωση ανέγνωσε το μέλος της Διοίκησης, Αΐσα Νασέρ, μπροστά στο κτίριο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της περιοχής του Ευφράτη στην πόλη της Κόμπανι, πλαισιωμένη από στελέχη της τοπικής Διοίκησης.

«Αυτή την ημέρα (20 Ιανουαρίου) του 2018, ο τουρκικός φασισμός και εξτρεμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποίησαν τη βάρβαρη επίθεσή τους στην ασφαλή περιοχή της Αφρίν σε μία ξεκάθαρη παραβίαση της συριακής κυριαρχίας και των διεθνών συνθηκών», αναφέρεται εισαγωγικά στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό κράτος, συνεχίζει η ανακοίνωση, χρησιμοποίησε τα πλέον ισχυρά όπλα και εφάρμοσε την πολιτική της καμμένης γης ενώ οι μισθοφόροι τους πραγματοποίησαν τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα.

Η αντίσταση του λαού της Αφρίν ήταν ιστορική, με το τουρκικό κράτος να αδυνατεί να την κυριεύσει, για αυτό χρησιμοποίησε διεθνώς απαγορευμένα όπλα, τονίζεται.

Βομβαρδίστηκαν χωριά και πόλεις, έγιναν σφαγές εις βάρος αμάχων και η διεθνής κοινότητα δεν εναντιώθηκε σε αυτά τα εγκλήματα και παραβιάσεις, ενώ το συριακό καθεστώς δεν κινήθηκε να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του δεν σταμάτησαν εκεί.

Εφάρμοσαν τρομοκρατικές πρακτικές, όπως φόνους και απαγωγές, για να αναγκάσουν τους κατοίκους σε εκτοπισμό για να πετύχουν δημογραφική αλλοίωση και να προσαρτήσουν συριακό έδαφος στην τουρκική επικράτεια.

Το τουρκικό κράτος, διαβάζουμε στην ανακοίνωση, δεν σταματά τις φιλοδοξίες του στα όρια της Αφρίν και επιδιώκει να κυριεύσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και να επαναφέρει την τρομοκρατική αυτοκρατορία του, προκαλώντας συγκρούσεις μεταξύ των λαών της περιοχής, καθώς εξάγει τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας όλους τους πολίτες της Συρίας να δώσουν τα χέρια και να συνεχίσουν τον αγώνα για την απελευθέρωση της Συρίας από την κατοχή και την τρομοκρατία, ενώ καλεί και τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατέψει τον συριακό λαό από την τρομοκρατία του τουρκικού κράτους.

Σχετικά άρθρα