Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση της Ρωσίας με τις ευλογίες Πούτιν

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση της Ρωσίας με τις ευλογίες Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Μιχαήλ Μισούστιν, Ρωσία,

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν παρουσίασε στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, την οποία και ενέκρινε ο Ρώσος πρόεδρος.

Συνολικά με βάση την νέα σύνθεση, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν θα έχει εννέα αντιπρόεδρους. Πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι ο Αντρέι Μπελοούσοφ, ο οποίος από το 2013 υπήρξε σύμβουλος του προέδρου Πούτιν επί οικονομικών θεμάτων.

Ο Αντόν Σιλουάνοφ, ο οποίος κατείχε την θέση του υπουργού Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση και του πρώτου αντιπροέδρου, διατηρεί την θέση του.

Νέος υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, θέση που κατείχε ο Μαξίμ Ορέσκιν, τοποθετείται ο Μαξίμ Ρεσέτνικοφ, ο οποίος από το 2017 υπήρξε κυβερνήτης της περιοχής Περμ, ενώ πρωτύτερα υπήρξε επικεφαλής της Διεύθυνσης οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξης της κυβέρνησης της Μόσχας.

Διατηρούν τις θέσεις τους στη νέας κυβέρνηση, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, ο υπουργός Μεταφορών Γιεβγκένι Ντίτριχ, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

Άλλαξαν οι υπουργοί Πολιτισμού, Παιδείας και Υγείας. Τα εν λόγω υπουργεία ανέλαβαν αντίστοιχα η Όλγα Λιουμπίμοβα , ο Σεργκέι Κραφτσόφ και ο Μιχαήλ Μουράσκο, οι οποίοι αντικατέστησαν τον Βλάντίμιρ Μεντίνσκι, την Όλγα Βασίλιεβα και την Βερόνικα Σκαβαρτσόβα.

Νέος υπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο Όλεγκ Ματίτσιν στην θέση του Πάβελ Καλαμπκόφ. Άλλαξαν επίσης ο υπουργός Εργασίας (νέος υπουργός είναι ο Αντόν Κοτιακόφ) και υπουργός Επιστήμης (Βαλέρι Φάλκοφ) και Επικοινωνιών (Μαξούτ Σαντάγιεφ).

Εκτός των άλλων άλλαξε η δομή των κυβερνητικών οργάνων.

Ο Πούτιν κατήργησε το υπουργείο που ήταν αρμόδιο για υποθέσεις του Βορείου Καυκάσου, μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητες του στο υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Ο οργανισμός Κρατικής περιουσίας θα υπαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης στο οποίο ανήκε πρωτύτερα.

Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούιν κατά την συνάντηση του με το νέο υπουργικό συμβούλιο εξήρε την ποιότητα της δουλειάς της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για την εμπιστοσύνη που του έδειξε λέγοντας «Οι στόχοι είναι δύσκολοι, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τους υλοποιήσουμε».

Σχετικά άρθρα