Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει πλήρως την Κύπρο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει πλήρως την Κύπρο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Σαουδική Αραβία, Υδρογονάνθρακες,

Το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας με απόφαση του σήμερα Τρίτη εκφράζει την πλήρη υποστήριξη του βασιλείου προς την Κύπρο και την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αλ Αραμπίγια σε σχετική του είδηση αναφέρει ότι το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασε την Τρίτη την πλήρη υποστήριξή του στο δικαίωμα της Κύπρου να ασκεί πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα σ’ όλη την επικράτειά της.

Το σαουδαραβικό πρακτορείο Αλ Αραμπίγια σημειώνει περαιτέρω:

«Μετά τη συνεδρία, της οποίας προέδρευσε από τον βασιλιά Σάλμαν μπιν Αμπντουλαζίζ, ο υπουργός ενημέρωσης δήλωσε πως το Βασίλειο παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με μεγάλο ενδιαφέρον, προσθέτοντας ότι το συμβούλιο εκφράζει τις ανησυχίες του για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο υπουργός Τούρκι αλ Σιαμπχάναχ επαναβεβαίωσε την έκκληση της Σαουδικής Αραβίας προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να παραμείνουν δεσμευμένα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια να επιλύουν τις διαφορές τους, προκειμένου να διατηρηθεί η διεθνής ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία πραγματοποιώντας συνάντηση με τον βασιλιά Σαλμάν και τον Σαουδάραβα ομόλογό του ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχετικά άρθρα