Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιταλία διαψεύδει την Τουρκία: Αβάσιμες οι φήμες για κοινές γεωτρήσεις

Η Ιταλία διαψεύδει την Τουρκία: Αβάσιμες οι φήμες για κοινές γεωτρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ιταλία, Λιβύη, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Αβάσιμες χαρακτηρίζει το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών τις φήμες ότι η Ιταλία δήθεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία για την εκμετάλλευση πετρελαϊκών πόρων στα ανοικτά της Λιβύης, στα πλαίσια του ανυπόστατου Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Άγκυρας και της Τρίπολης.

«Οι φήμες που κυκλοφορούν στον Τύπο ότι η Ιταλία δήθεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων στα ανοικτά της Λιβύης στα πλαίσια του πρόσφατου Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Άγκυρας και της Τρίπολης για την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων είναι αβάσιμες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

«Αυτό που η Ιταλία λέει εδώ και αρκετό καιρό είναι ότι το ζήτημα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία, η οποία θα αξιοποιηθεί μέσω της συνεργασίας όλων των παράκτιων κρατών.

»Αυτό προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, ότι η οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών θα πραγματοποιηθεί μέσω διαπραγμάτευσης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.

»Αυτή είναι η θέση που έχουμε εκφράσει τους τελευταίους μήνες, σε όλες τις συναντήσεις, στις τουρκικές αρχές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μόνο που οι αποκαλούμενες «φήμες» είναι δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που η Ιταλία αποφεύγει να κατονομάσει.

Η Ιταλία παίζει παιχνίδι με Τουρκία και Ρωσία στη Μεσόγειο. Αυτή η συμπεριφορά είναι στο όριο να θεωρηθεί «προδοτική» προς τα συμφέροντα της Δύσης.

Η κυβέρνηση οπερέτα της Ρώμης κάνει μεγάλο λάθος εάν θεωρεί ότι θα βγει ωφελημένη τασσόμενη με τυραννικά καθεστώτα που απειλούν τον δυτικό τρόπο ζωής.

Σχετικά άρθρα