Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τον μυστηριώδη κοροναϊό

Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τον μυστηριώδη κοροναϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Τους έξι έφθασε ο αριθμός των νεκρών στην πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας από την επιδημία του μυστηριώδους νέου κοροναϊού, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη στην κρατική τηλεόραση ο δήμαρχος της πόλης, ενώ έως αργά χθες το βράδυ σε ολόκληρη την Κίνα είχαν καταγραφεί 291 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού -77 νεότερα- όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Περίπου τα 270 από αυτά βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Βουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων που ήδη έχει καταγράψει 258 κρούσματα.

Η επιδημία ήδη εξαπλώνεται σε άλλες κινεζικές πόλεις με 15 κρούσματα στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πέντε στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, πέντε στην ανατολική επαρχία Ζεζιάνγκ, δύο στη βόρεια πόλη Τιαντζίν και δύο στη Σανγκάη.

Συνολικά 922 ασθενείς στην Κίνα βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε νοσοκομεία της χώρας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί ότι θα «πρέπει να αναμένουμε περισσότερα κρούσματα του ιού σε άλλα τμήματα της χώρας και πιθανόν και σε άλλες χώρες μέσα στις επόμενες ημέρες».

Οι Αρχές της Βουχάν χρησιμοποιούν θερμόμετρα υπερύθρων για να ελέγχουν τους επιβάτες στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε άλλους σταθμούς επιβατών από τις 14 Ιανουαρίου.

Ήδη, κρούσματα του μυστηριώδους νέου κοροναϊού, — συγγενή αυτού που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Σύνδρομο του Αναπνευστικού (SARS)- έχουν εντοπιστεί στην Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, όπως και ένα ύποπτο κρούσμα στην Αυστραλία, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για την εξάπλωσή του.

Στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται από πολίτες που περιμένουν για να αγοράσουν τις ειδικές μάσκες, ενώ με τη ζήτηση να αυξάνεται δραματικά ορισμένοι διαδικτυακοί πωλητές περιορίζουν τον αριθμό των προϊόντων αυτών.

Η επιδημία έχει προκαλέσει φόβους στους ταξιδιώτες καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν για τις διακοπές της κινεζικής πρωτοχρονιάς αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι διακοπές αυτές είναι παραδοσιακά η υψηλή περίοδος για τον τουρισμό και τις εταιρίες λιανικών πωλήσεων στην Κίνα και το εξωτερικό.

Ωστόσο, η επιβεβαίωση από τις υγειονομικές αρχές ότι ο ιός εξαπλώνεται και μέσω ανθρώπινης επαφής και οι προειδοποιήσεις για υψηλή επαγρύπνηση προκαλούν τέτοιες ανησυχίες, ώστε πολλοί θα επιλέξουν θα παραμείνουν σπίτι τους κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας αργίας.

Σχετικά άρθρα