Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χαλίφα Χαφτάρ συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ

Ο Χαλίφα Χαφτάρ συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λιβύη, Χαλίφα Χαφτάρ,

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ, την επομένη της Διάσκεψης στο Βερολίνο για τη Λιβύη.

Σύμφωνα με λιβυκές πηγές, ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) συζήτησε με τον Αμερικανό διπλωμάτη τη λιβυκή κρίση και τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και τις ένοπλες ισλαμιστικές πολιτοφυλακές.

Να σημειωθεί ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ είναι και Αμερικανός υπήκοος, έζησε για δύο δεκαετίες στη Βιρτζίνια αυτοεξόριστος και κυνηγημένος από τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του κανταφικού καθεστώτος αλλά έπεσε σε δυσμένεια όταν αιχμαλωτίστηκε με 700 άνδρες του από το Τσαντ στον πόλεμο με τη Λιβύη.

Σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Πρεσβεία στη Λιβύη αναφέρει ότι, «μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου, ο πρέσβης Ρίτσαρντ Νόρλαντ συναντήθηκε με τους Αλ Σάρατζ και Χαφτάρ σε χωριστές συναντήσεις χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί.

»Στόχος των συναντήσεων είναι να γνωρίσει τις εντυπώσεις τους σχετικά με τα αποτελέσματα της Διάσκεψης».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην υποστήριξη των προσπαθειών που έχουν αναλάβει τα Ηνωμένα Έθνη για την υλοποίηση των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου».

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ είχε συναντηθεί ξανά με τον πρέσβη Ρίτσαρντ Νόρλαντ στο Άμπου Ντάμπι στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα