Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ξέρω ποιος είναι ο Τζον που αποκεφάλισε τον Τζέιμς Φόλεϊ»

«Ξέρω ποιος είναι ο Τζον που αποκεφάλισε τον Τζέιμς Φόλεϊ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Global Post, ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Ντιντιέ Φρανσουά, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Συρία, Τζέιμς Φόλεϊ, Τζιχαντιστές,

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και η Ιντερπόλ για να εξακριβώσουν την ταυτότητα του «Τζον», του Βρετανού τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ, σκορπίζοντας τη φρίκη σε ολόκληρη την υφήλιο.

Ειδικοί, γλωσσολόγοι και εμπειρογνώμονες έχουν πέσει πάνω στο επίμαχο βίντεο, προσπαθώντας να βρουν κάποιο στοιχείο για την ταυτότητα του δράστη.

Τη λύση ενδεχομένως να μπορεί να δώσει, όπως φαίνεται, κάποιος άλλος. Ένας από τους δύο Γάλλους, που ήταν συγκρατούμενοι του δημοσιογράφου που θυσιάστηκε στο όνομα της παράνοιας των ισλαμοφασιστών.

gallos_foley_didierr

Πρόκειται για τον 53χρονος Ντιντιέ Φρανσουά είπε ότι το βίντεο με την εκτέλεση του Φόλεϊ του επανέφερε τις «επίπονες αναμνήσεις» από τότε που ξυπνούσε και κοιμόταν μερόνυχτα αλυσοδεμένος, δίπλα δίπλα με τον άτυχο δημοσιογράφο και άλλους ομήρους του ISIS. «Αμέσως κατάλαβα ποιος από τους δεσμώτες μας ήταν ο Τζον ο εκτελεστής» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι για 8 μήνες παρέμεινε στην ίδια φυλακή και με τον έτερο όμηρο δημοσιογράφο που κρατείται από τους τζιχαντιστές, τον Στίβεν Σότλοφ.

Ο Ντιντιέ Φρανσουά και οι άλλοι τρεις Γάλλοι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι τον περασμένο Απρίλιο, αφού η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να καταβάλει τα λύτρα που ζητούσαν οι τζιχαντιστές και τα οποία ανέρχονταν σε 18 εκατ. δολάρια. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον Τζέιμς Φόλεϊ, καθώς όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να δώσει στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τα 132 εκατ. δολάρια που ζητούσαν, όπως αποκάλυψε νωρίτερα ο πρόεδρος της ιστοσελίδας Global Post και εργοδότης του Φόλεϊ.

Σχετικά άρθρα