Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

47 Σύροι στρατιώτες νεκροί και 77 τραυματίες στη Β/Δ Συρία από τις 16 Ιανουαρίου

47 Σύροι στρατιώτες νεκροί και 77 τραυματίες στη Β/Δ Συρία από τις 16 Ιανουαρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Περισσότεροι από 50 πολίτες και περίπου 50 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις τζιχαντιστών από τις 16 Ιανουαρίου, δήλωσε την Κυριακή ο Γιούρι Μπορένκοφ, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντίθετων Παρατάξεων στη Συρία.

Από τις 16 Ιανουαρίου 2020, 47 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 77 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις εξτρεμιστών. Συνολικά 51 πολίτες σκοτώθηκαν και 166 τραυματίστηκαν, είπε.

Ο Μπορένκοφ υποστήριξε ότι οι τζιχαντιστές στη Συρία χρησιμοποιούν όπλα και πυρομαχικά ΝΑΤΟϊκών χωρών.

Δεν μας λέει κάτι καινούργιο. Η Τουρκία δεν τους υποστηρίζει;

Είπε επίσης ότι, ενώ στο παρελθόν οι ένοπλες ομάδες χρησιμοποιούσαν κυρίως αυτοσχέδια όπλα και πυρομαχικά, τώρα κάνουν ευρεία χρήση όπλων και πυρομαχικών ΝΑΤΟϊκών χωρών.

Προφανώς αναφέρεται σε βαρύ οπλισμό. Διότι προηγουμένως, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, το πιο δημοφιλές τυφέκιο στη Συρία ήταν το ρωσικό καλάσνικοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από τις 16 Ιανουαρίου τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν δεχθεί επιθέσεις από τους τζιχαντιστές στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ 16 φορές.

Οι τρομοκράτες, είπε ακόμα, βομβάρδισαν 253 φορές κατοικημένες περιοχές.

Πρόκειται για την πιο σοβαρή κλιμάκωση από τον Μάιο του 2019, υπογράμμισε.

Τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης δημιουργήθηκαν στη Συρία ύστερα από συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας, τον Μάιο του 2017, που αυτοανακηρύχθηκαν και εγγυήτριες δυνάμεις της εκεχειρίας.

Οι τρεις ζώνες αποκλιμάκωσης ελέγχονται πλέον από την κυβέρνηση, ενώ η τέταρτη, που βρίσκεται στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ελέγχεται από τους τζιχαντιστές που προστατεύονται από τουρκικά «ειρηνευτικά» στρατεύματα.

Σχετικά άρθρα