Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία θα δώσει στη Ρωσία βάση στην Κύπρο εάν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Η Τουρκία θα δώσει στη Ρωσία βάση στην Κύπρο εάν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακούγιου Πυρηνικός Σταθμός (Τουρκία), Αμπχαζία, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Ρωσία, Τουρκία,

Η Ρωσία, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα της Κύπρου με αντάλλαγμα η Τουρκία να προσφέρει τη συνεργασία της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τις εν λόγω πληροφορίες σύμφωνα με την εφημερίδα δίνει ο πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι.

Σε σχετικό ρεπορτάζ το κυπριακό «Σίγμα» επισημαίνει πως μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, o Τούρκος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για να αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη “ΤΔΒΚ”.

»Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία».

Ο Ουνάλ Αταμπάι παράλληλα υποστηρίζει πως η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να τη χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Σε δηλώσεις του προς την ίδια εφημερίδα, ο σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερντογάν Τοπράκ, ισχυρίζεται επιπρόσθετα ότι η Ρωσία μπορεί να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου.

Σημειώνεται πως είχε ξαναζητήσει βάση στην Τουρκία και το 1944 και αργότερα επί Στάλιν το 1945, ωστόσο το αίτημα είχε απορριφθεί από την Άγκυρα.

Σχετικά άρθρα