Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φυλές των Κούλογλου (Οθωμανών) της Λιβύης: Είμαστε πιστοί μόνο στη Λιβύη και όχι στην Τουρκία

Φυλές των Κούλογλου (Οθωμανών) της Λιβύης: Είμαστε πιστοί μόνο στη Λιβύη και όχι στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Τουρκία, Τούρκοι,

Φυλές των Κούλογλου της Λιβύης («Κούλογλου» αποκαλούνται οι Λίβυοι που είναι απόγονοι Οθωμανών εποίκων με ντόπιες γυναίκες), καταδίκασαν σειρά από δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες επιχειρεί να εμφανιστεί ως προστάτης τους (των οθωμανικών πληθυσμών της Λιβύης) και τους διεκδικεί ως τουρκική μειονότητα που έχουν ανάγκη την ένοπλη προστασία του.

Οι οθωμανικοί πληθυσμοί της Λιβύης δεν είναι όλοι Τούρκοι.

Για παράδειγμα, το 1971 είχαν καταμετρηθεί στη Λιβύη 100.000 Τουρκοκρητικοί, για τους οποίους ξέρουμε ότι είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες και μάλιστα πολλοί εξ αυτών ομιλούν ακόμα και σήμερα τα ελληνικά.

Υπάρχουν επίσης Κιρκάσιοι από τον Καύκασο και μουσουλμάνοι από τα Βαλκάνια και -μεταξύ αυτών- προφανώς και κάποιοι Τούρκοι (εάν δεχθούμε ότι υπάρχουν Τούρκοι στο κράτος Τουρκία, αφού ως γνωστόν το τουρκικό έθνος της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι αμάλγαμα εξισλαμισμένων και τουρκεμένων λαών, ενώ οι κανονικοί Τούρκοι που ζουν στην κεντρική Ασία και στη Δυτική Κίνα έχουν μογγολικά χαρακτηριστικά).

Οι Κούλογλου ιδιαίτερα, ως απόγονοι μικτών γάμων, είναι εξίσου Λίβυοι, Άραβες ή Βερβέροι, με την οθωμανική καταγωγή τους.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι στη Λιβύη με τουρκική συνείδηση, αλλά δεν έχουν όλοι οι απόγονοι Οθωμανών στη Λιβύη (υπολογίζονται κοντά στο 1 με 1,4 εκ.) τουρκική συνείδηση.

Με βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο, φυλές των Κούλογλου διακήρυξαν ότι είναι πιστοί μόνο στη Λιβύη και όχι στην Τουρκία και επίσης ότι εάν ο Ερντογάν βρήκε κάτι να λέει για να πουλήσει τις φιλοδοξίες του, τα λόγια του εκπροσωπούν μόνο τον ίδιο.

Σχετικά άρθρα