Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Στείλαμε ειδικές δυνάμεις να απελευθερώσουν τον Φόλεϊ αλλά αποτύχαμε

ΗΠΑ: Στείλαμε ειδικές δυνάμεις να απελευθερώσουν τον Φόλεϊ αλλά αποτύχαμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, James Wright Foley, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Πεντάγωνο, Τζέιμς Φόλεϊ, Τζιχαντιστές,

Με ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ έστειλαν ειδικές δυνάμεις στην Συρία για να απελευθερώσουν τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ καθώς και άλλους Αμερικανούς ομήρους που κρατά το Ισλαμικό Κράτος αλλά απέτυχαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι στην επιχείρηση μετείχαν επίγειες δυνάμεις με την υποστήριξη της αεροπορίας.

Δυστυχώς όμως οι όμηροι δεν ήταν στο σημείο της επιχείρησης δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η δημοσιοποίηση της επιχείρησης αυτής γίνεται σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αρνητικές κριτικές που δέχεται ο Μπάρακ Ομπάμα για τον χειρισμό του στην υπόθεση των Αμερικανών ομήρων που κρατούνται στην Μέση Ανατολή.

Ένα από τα πιο συστημικά μίντια, το Foreign Policy, έθετε ένα σκληρό ερώτημα στην αμερικανική κυβέρνηση:”Οι ΗΠΑ γιατί δεν πληρώνουν για τους ομήρους;”.

Το ερώτημα αυτό είναι και ένα από τα βασικά ερωτήματα της κοινής γνώμης αφού πλέον είναι γνωστό ότι άλλες χώρες έχουν δώσει αρκετά υψηλά ποσά για να απελευθερωθούν οι όμηροί τους, όπως η Γαλλία.

Σχετικά άρθρα