Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τούρκος Σαράτζ ζητά «διεθνή δύναμη προστασίας» για να σώσει το κεφάλι του

Ο Τούρκος Σαράτζ ζητά «διεθνή δύναμη προστασίας» για να σώσει το κεφάλι του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,

Συνέντευξη του επικεφαλής της ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης, τουρκικής καταγωγής Φαγιέζ Aλ Σαράτζ, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Βελτ, ενόψει της διεθνούς Διάσκεψης για τη Λιβύη που πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή στο Βερολίνο.

Ο Σαράτζ –που θα είναι παρών στην σημερινή διάσκεψη- ζητά την ανάπτυξη «διεθνούς δύναμης προστασίας» στη Λιβύη σε περίπτωση που ο στρατάρχης Χαλιφά Χάφταρ διατάξει την επανέναρξη των εχθροπραξιών.

Ο Σαράτζ ζητά διεθνή δύναμη προστασίας για το κεφάλι του, αφού ξέρει ότι είναι θέμα χρόνου να κυριευτεί η Τρίπολη από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) και επιδιώκει όσο προλαβαίνει να σώσει το κεφάλι του.

Όπως σημειώνει ο Λίβυος επικεφαλής του ισλαμικού καθεστώτος, αν ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαφτάρ «δεν τερματίσει την επίθεσή του, η διεθνής κοινότητα θα έχει καθήκον να επέμβει αναπτύσσοντας διεθνή δύναμη προστασίας του λιβυκού άμαχου πληθυσμού (…) ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα εδώ και εννέα μήνες».

Προφανώς και ψεύδεται αυτός ο πράκτορας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που κυβερνά την… πόλη κράτος της Τρίπολης, με το 90% της Λιβύης να ελέγχεται από τα στρατεύματα της Βουλής υπό τη διοίκηση Χαφτάρ.

Σύμφωνα με τον Σαράτζ, η αποστολή θα πρέπει να τεθεί «υπό την αιγίδα του ΟΗΕ» και θα πρέπει να αποφασιστεί εάν θα συμμετάσχουν σε αυτή η ΕΕ, η Αφρικανική Ένωση, ή ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Λιβύης επικρίνει επίσης το επίπεδο της εμπλοκής των Ευρωπαίων ως τώρα.

Όπως αναφέρει «Δυστυχώς μέχρι τώρα ο ρόλος της ΕΕ ήταν πολύ μικρός (…) παρότι ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη Λιβύη και παρότι είμαστε γείτονες και μοιραζόμαστε πολλά κοινά συμφέροντα».

Σχετικά άρθρα