Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To «Anadolu» κατέβασε την είδηση ότι ο Ιταλός ΥΠΕΞ δεν υπογράφει και δεν πιστεύει τον EastMed

To «Anadolu» κατέβασε την είδηση ότι ο Ιταλός ΥΠΕΞ δεν υπογράφει και δεν πιστεύει τον EastMed
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Ενέργεια, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, Λουίτζι Ντι Μάιο, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τουρκία, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed,

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» μετέδωσε νωρίτερα το Σάββατο την ψευδή είδηση ότι ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, δεν πιστεύει στον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed και αυτός είναι ο λόγος που δεν τον υπέγραψε μαζί με Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ στις αρχές του έτους στην Αθήνα.

Το «Anadolu» υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο Λουίτζι ντι Μάιο του δήλωσε πως ο υποθαλάσσιος αγωγός EastMed δεν είναι πιθανό να κατασκευαστεί.

Οι Ιταλοί, μόλις το αντιλήφθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο «Anadolu» και προέβησαν σε διάβημα, με αποτέλεσμα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων να κατεβάσει την αναληθή και προβοκατόρικη ανάρτηση. Βρισκόταν ΕΔΩ και πλέον η σελίδα είναι κενή.

Όπως πληροφορηθήκαμε, άμεση ήταν η αντίδραση στο δημοσίευμα και του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος έλαβε τη ρητή διαβεβαίωση του Ιταλού ομολόγου του ότι επρόκειτο για ψευδές δημοσίευμα.

Ακολούθησε η έντονη διαμαρτυρία των Ιταλών στους Τούρκους και το διάβημα.

Εν τω μεταξύ, το θέμα είχε ήδη αναμεταδοθεί από το TRIBUNE και από την ισραηλινή ιστοσελίδα Times of Israel, προκαλώντας διπλωματικό συναγερμό.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα της εβδομάδας οι αιγυπτιακές Αρχές πραγματοποίησαν επιδρομή στα γραφεία του «Anadolu» στο Κάιρο και συνέλαβαν δημοσιογράφους με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Οι Τούρκοι ανταποκριτές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα απελάθηκαν.

Αριστερά βλέπετε την ανάρτηση του «Anadolu» που τώρα δεν υπάρχει και δεξιά την ισραηλινή ιστοσελίδα.

Σχετικά άρθρα