Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπορέλ προτείνει να περικοπούν κατά 75% τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην Τουρκία

Ο Μπορέλ προτείνει να περικοπούν κατά 75% τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζοζέπ Μπορέλ, Τουρκία,

Περικοπή κατά 75% των προενταξιακών κονδυλίων προς την Τουρκία, επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έγγραφο του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής και άμυνας της Ένωσης, Χοσέπ Μπορέλ προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν εφημερίδες και ΜΜΕ της Γερμανίας, του ομίλου Funke, τα οποία είχαν πρόσβαση στο εν λόγω έγγραφο, ο κ. Μπορέλ προτείνει τη μείωση των κονδυλίων ως ευρωπαϊκά αντίποινα στην Τουρκία λόγω των παράνομων ερευνών για υδρογονάνθρακες στα ανοιχτά της Κύπρου και της στρατιωτικής της εμπλοκής στη Συρία.

Η ΕΕ έχει ήδη προειδοποιήσει την Τουρκία για πιθανές επιπτώσεις λόγω της παράνομης δραστηριότητάς της στις ακτές της Κύπρου καθώς τον περασμένο Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια δέσμη κυρώσεων που στόχευαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονταν σε μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες γεώτρησης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων προς την Τουρκία δεν θα επηρεάσει τα χρήματα που δίνει η ΕΕ στο πλαίσιο της συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας (δήλωση όπως λέγεται επισήμως) για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης προς τις ευρωπαϊκές ακτές, που επηρεάζει κυρίως τα ελληνικά νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Σχετικά άρθρα