Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία στέλνει το Γιαβούζ στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ

Η Τουρκία στέλνει το Γιαβούζ στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα στέλνοντας σε αδειοδοτημένο τεμάχιο της κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΝΤ1 Κύπρου, το Γιαβούζ θα διενεργήσει τη νέα παράνομη γεώτρηση του στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται δε, πως το τεμάχιο 8 έχει παραχωρηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία στην κοινοπραξία TOTAL-ENI, όπως και το 7 στο οποίο επίσης το Γιαβούζ διενήργησε ανεπιτυχώς γεώτρηση.

Το αποκορύφωμα είναι ότι το εν λόγω τεμάχιο δεν εμπίπτει στις περιοχές που παράνομα η Τουρκία αξιώνει ως δικές της, αλλά σε εκείνες που το ψευδοκράτος ισχυρίζεται ότι του ανήκουν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, αποκάλυψε ότι το Γιαβούζ μετά τις εργασίες ανεφοδιασμού του στο λιμάνι της Μερσίνας, επιστρέφει, υποδεικνύοντας μάλιστα και τον στόχο της νέας τους γεώτρησης, που ονομάζεται Λευκωσία-1.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας αναφέρθηκε και στις εργασίες του Πορθητή, ο οποίος αναχώρησε την Πέμπτη από την κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας ότι και αυτό θα συνεχίσει σε νέο στόχο μετά τις εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού του.

Επέμεινε μάλιστα ότι η Τουρκία είναι στην αναζήτηση και τρίτου πλοίου-γεωτρύπανου.

Σχετικά άρθρα