Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

3.250 τζιχαντιστές από τη Συρία έχει στρατολογήσει ο Ερντογάν για να πολεμήσουν στη Λιβύη

3.250 τζιχαντιστές από τη Συρία έχει στρατολογήσει ο Ερντογάν για να πολεμήσουν στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη δημοσιότητα δόθηκε έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για τις πρακτικές του Ερντογάν και το μέγεθος της εμπλοκής της Τουρκίας στον εμφύλιο στη Λιβύη.

Σύμφωνα με αυτή, η Τουρκία έχει στρατολογήσει 3.250 Σύρους τζιχαντιστές μισθοφόρους για τη Λιβύη.

Ο αριθμός των τζιχαντιστών που έχουν μεταφερθεί στην Τρίπολη είχε φτάσει μέχρι την Πέμπτη σε περίπου 1.750 «μισθοφόρους» όταν την τελευταία ημέρα του 2019 υπολογίζονταν μόλις σε 150.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν 19 από αυτούς έχουν σκοτωθεί σε διάφορες μάχες στα περίχωρα της Τρίπολης.

Ο αριθμός των στρατολογημένων εξτρεμιστών που έφτασαν στους τουρκικούς καταυλισμούς για εκπαίδευση είναι 1.500, εν μέσω σημαντικών συνεχών προσλήψεων – στρατολογήσεων στην Αφρίν και στις περιοχές «Eufrat Shield».

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση του Παρατηρητηρίου, η Τουρκία προσφέρει μισθούς μεταξύ 2.000 και 2.500 δολαρίων ΗΠΑ για κάθε τζιχαντιστή με τριμηνιαίο συμβόλαιο ή εξαμηνιαίο συμβόλαιο.

Δίνει επίσης υποσχέσεις για αμνηστία μετά το τέλος των εχθροπραξιών αλλά και την παραχώρηση της τουρκικής υπηκοότητας

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της σύμβασης, τόσο μεγαλύτερο μισθό θα εισπράξει ο τζιχαντιστής.

Ένας αριθμός τρομοκρατών που έχουν αποσταλεί στη Λιβύη είναι πρώην μέλη του «κινήματος Hazm» που διαλύθηκε πριν από χρόνια, ενώ άλλοι προέρχονται από τις οργανώσεις «Σουλεϊμάν Σάχ», «Σουλτάν Μουράτ» και άλλες παρατάξεις που βρίσκονται μέσα σε περιοχές της Τουρκίας στη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο επισημαίνει επίσης πως η στρατολόγηση μισθοφόρων είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις που εκδόθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη πριν από περίπου 30 χρόνια.

Στο Twitter έχουν αναρτηθεί σκληρές φωτογραφίες που λήφθηκαν από drone και αποδεικνύουν την δολοφονία 9 Λύβιων πολιτών από Σύρους τζιχαντιστές.

Οι Λύβιοι πολίτες λόγω του εμφυλίου είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στα περίχωρα της Λιβύης αλλά μετά την εύθραστη εκεχειρία που βρίσκεται σε εφαρμογή από την Κυριακή θέλησαν να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Τα σπίτια τους όμως έχουν καταλάβει οι Σύροι τζιχαντιστές που δρουν υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης της Τρίπολης και σύμφωνα με τον LNA τους σκότωσαν εν ψυχρώ.

Σχετικά άρθρα